Житомирські журналісти побачили зсередини церкву «Заповіт Ісуса Христа»

Церква «Заповіт Ісуса Христа» відкрила свої двері для журналістів і представників управлінь по зв?’язках з громадськістю міської та обласної рад на честь своєї 20-ї річниці.

Для багатьох житомирян п?ятиповерхова будівля церкви «Заповіт Ісуса Христа» з трьома хрестами на даху по вулиці Адмірала Щастного стала вже невід?’ємною архітектурною ознакою міста. 15 років саме на пожертви прихожан без допомоги закордонних спонсорів та меценатів будувався храм.

Тож чим займаються прихожани церкви як в самому храму, так і за його межами, розповідали журналістам.

Олександр Дехтяренко, єпископ та пастор церкви: «Наше з вами призначення має багато спільного, і одне з найважливіших в ньому – турбуватися про людей та відстоювати правду. Тому, я дякую Богу за таку можливість зустрітися з вами та особисто спілкуватися, відповідати на ваші запитання, а також слухати вас.

Слідкуючи за публікаціями різних видань та телевізійними програмами, я побачив, що досить часто журналісти необ?єктивно висвітлюють діяльність українських церков. На мій погляд ця причина ховається у тому, що ЗМІ отримує неповну інформацію від самих церков. Таким чином страждають самі церкви та люди, а журналісти піддаються критиці.

Я визнаю, що це може виправити. Найкращій спосіб – відкритість церков перед ЗМІ. Тому із задоволенням запрошую вас до такої співпраці не лише на наше 20- річчя, але й у будь-який інший час»

Пастор провів екскурсію храмом. Журналістам показали благодійну їдальню, де щодня харчуються 80 дітей та більше ніж 140 сімей щомісяця отримують продуктові пайки.

Продовжилася екскурсія у центральній залі храму, який вміщає 900 прихожан.

Cаме тут відбуваються 2 служіння щонеділі та молитовні зустрічі. Розказав Олександр Дехтяренко і про відмінності проведення служінь в різних конфесіях:

«Ми відрізняємось, може, від братів наших та сестер православних та католиків. Але ми не порушуємо Божу заповідь, це не гріх прославляти Бога ось так на різних інструментах і, можливо, так, як ми це робимо весело. Бо Бог нам простив наші гріхи, то як не веселитися.?»

Також журналісти оглянули студію звукозапису храму, відео студію, де виготовляється телепрограма «Відповіді з Олександром Дехтяренко», дитячі класи, в яких навчаються малюки від 3 до 8 років під час недільних богослужінь. Ще гостям продемонстрували танцювальний клас де займається хореографічний колектив «Люди без імен», які мають досвід виступів не лише в Україні, але й за її межами.

Закінчилась екскурсія прес-конференцією за участю пастора Олександра, його помічників і представників міської та обласної рад.
Начальник управління з питань внутрішньої політики та зв?язків з громадськістю Житомирської міської ради Ольга Білобровець побажала пастору і всій церкві і далі розвиватися в тому ж напрямку, так як, за її словами, діяльність церкви сприяє духовному розвитку нашого суспільства.

Олександр Пивоварський, завідувач сектору у справах релігії та національностей управління з питань внутрішньої політики та зв?язків з громадськістю Житомирської облдержадміністрації зазначив: «Церква «Заповіт Ісуса Христа» є гарним прикладом на Житомирщині міжконфесійного порозуміння і єднання у служінні Богу і людям».

Адже особливу увагу церква і безпосередньо пастор Олександр Дехтяренко приділяють розвитку міжконфесійних відносин. Доказом цього є щорічні спільні святкування представниками різних конфесій великих християнських свят на центральній площі міста.
Сам же пастор Олександр не приховував свого задоволення тим, що нарешті, будівництво храму, яке тривало 15 років, у стадії завершення та й тим, що за ці роки церква набула позитивної репутації. У своїй промові пастор Олександр підкреслив, що успішному служінню церкви він завдячує Богу. Адже, за його словами, за ці 20 років Бог зробив багато дивних справ: це і будівництво храму без закордонних спонсорів, це і звільнення людей від алко- та наркозалежностей, зцілення, відновлення сімей та ін.

На завершення пастор запросив усіх бажаючих на святковий концерт присвячений 20-ти річчю храму, що відбудеться у суботу, 24 грудня о 15 годині в приміщенні церкви «Заповіт Ісуса Христа».