Житомирським журналістам подарували буклет “Ти і міліція”

Не провокуй!
Не ображай!
Не тікай!

Такі основні принципи спілкування з міліцією потрібно застосовувати, щоб проти тебе правоохоронні органи не застосували насильство.

Ці рекомендації ми взяли з посібника “Ти і міліція”, який сьогодні дарувала місцевим журналістам ВО “Батьківщина”. Лідер її обласного осередку Сергій Пашинський досить песимістично окреслює те, що відбувається у державі.

– “У влади сьогодні немає відповіді на жодне питання. Влада збанкрутувала і втратила повагу як в Європі, так і в Росії, – говорить Пашинський. – А в середині країни – і поготів. Від Луганська до Ужгорода проходять демонстрації, люди не витримують наслідків “соціальної” політики Януковича і його команди. Влада ж демонструє єдиний варіант зниження соціальної напруги – за допомогою “Беркуту”.

Тому, на думку Пашинського треба бути обережним і знати, що ми сьогодні живемо в країні, яка скочується до авторитаризму. А тому що необхідно знати для того, щоб тебе не спровокували на конфлікт і не зробили винним, викладено у буклеті “Ти і міліція!”

____________________________________________________________________________

Від себе додамо: житомирська міліція останнім часом поводить себе з місцевими журналістами доволі чемно, якщо не згадувати порослий мохом інцидент з тиском на журналістів газети “20 хвилин” під час затримання білоруського опозиціонера Ігоря Коктиша.