Чому Міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк відвідав Житомирщину? (відео)

12 січня Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк відвідав Коростенський район із робочим візитом, під час якого ознайомився з роботою ПСП «Новаки».

Вітчизняне молочне тваринництво потребує інноваційних підходів до надання державної підтримки

«Молочне скотарство є надзвичайно важливим для аграрного сектора України. Тому що молочна продукція є експортноорієнтованою – і ми повинні забезпечити продовольчу безпеку держави. Зараз Міністерство займається пошуками найбільш оптимальної та ефективної підтримки молочників та стабілізації молочної галузі. Минулого року ми акумулювали ПДВ на спеціальних рахунках, знайшли порозуміння з молокопереробними підприємствами. Вони гарантують, що збільшать товарність молока і розбудують молокоприйомні пункти в селах», – зазначив очільник Мінагрополітики.

Свої враження від ПСП «Новаки» Микола Присяжнюк прокоментував таким чином: «Це підприємство 90-х років, яке збереглося завдяки плідній праці його керівництва. Сьогодні це фермерське господарство, а 860 фермерських господарств Житомирської області – це перспектива як для Полісся, так і для України в цілому.»

Микола Присяжнюк провів ділову розмову з першим заступником голови облдержадміністрації Миколою Олещенком, керівниками району й міста стосовно нагальних питань соціально-економічного розвитку регіону.

«Ми домовилися з керівництвом Житомирської області про те, що будемо виділяти кошти з обласного та державного бюджетів для підтримки фермерських господарств і розвитку молочної галузі. Це дасть можливість і контролювати кошти, і стимулювати розвиток», – повідомив Міністр.

«Минулий рік був рекордним для аграрного сектору. І я хочу подякувати всім аграріям, включаючи поліщуків. А 2012 рік для аграрного сектору – рік виклику, рік підтвердження нашого професіоналізму і фінансового потенціалу. Хотів би побажати, щоб ці випробування ми достойно пройшли і підтвердили, що аграрний сектор є потужною і надійною складовою нашої економіки», – підсумував Микола Присяжнюк.