Голова ЖОО партії Віталія Кличка “УДАР “Рустам Раупов застерігає партнерів по опозиції

Голова Житомирської обласної організації ПП «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка», член Політичної ради партії Рустам Раупов роз‘яснив Репортерові Житомира позицію партії щодо підписання Угоди про спільні дії об’єднаної опозиції, яке відбулося 22 січня на Софіївський площі в Києві.

За словами Рустама Раупова об’єднання опозиції є найважливішим і актуальним завданням. Підписання цієї Угоди може стати поворотним моментом в боротьбі українців з нинішньою владою, у справі повернення України на демократичний, європейський шлях розвитку.

«По-перше, Партія УДАР не вступає до КОДу, але поділяючи критичне ставлення до дій нинішньої влади, співробітничатиме з іншими опозиційними партіями в рамках наступної виборчої кампанії.

По-друге, Партія УДАР наполягає на висуненні єдиних кандидатів від опозиції у кожному мажоритарному окрузі не шляхом розподілу квот між партіями, а шляхом попереднього відбору таких кандидатів місцевими виборцями у кожному окрузі.

По-третє, Партія домагатиметься врахування цих принципів у спільних діях Об’єднаної опозиції шляхом переговорів з іншими партіями, які підписали Угоду. В разі, якщо згоди досягнути не вдасться, Партія вважатиме для себе зобов’язуючими ті положення Угоди, які не суперечать висловленим тут застереженням.», – зауважив Рустам Раупов.

Рустам Раупов: “Підписання Угоди про спільні дії об’єднаної опозиції може стати поворотним моментом в боротьбі українців з нинішньою владою!”

_____________________________________________________________________________

Застереження політичної партії «УДАР (УКРАЇНСЬКИЙ ДЕМОКРАТИЧНИЙ АЛЬЯНС ЗА РЕФОРМИ) Віталія Кличка» до угоди про спільні дії об’єднаної опозиції:

Політична партія «УДАР (Український демократичний альянс за реформи) Віталія Кличка» (далі – партія УДАР), виходячи з необхідності об’єднання зусиль опозиційних сил для проведення виборчої кампанії до Верховної Ради України, захисту волевиявлення громадян і створення після виборів демократичної більшості в парламенті, прагнучи забезпечення предметності і результативності такої співпраці, маючи на меті досягнення якомога повнішої участі громадян у формуванні органів влади і контролі за їх діяльністю, приєднується до Угоди про спільні дії Об’єднаної опозиції (далі – Угода) із такими застереженнями:

1. Партія УДАР визнає за необхідне провести публічне обговорення і ухвалення партіями – учасниками Угоди:

– ідеологічних і програмних засад для участі Об’єднаної опозиції у виборчій кампанії 2012 року та для створення коаліції у Верховній Раді України наступного скликання;

– критеріїв, яким мають відповідати кандидати як у виборчих списках партій Об’єднаної опозиції, так і мажоритарних округах;

– механізму висунення єдиного кандидата від Об’єднаної опозиції у кожному мажоритарному окрузі – реалізації принципу «один округ – один кандидат вiд Об’єднаної опозицiї».

2. Партія УДАР визнає зобов’язання, які випливають безпосередньо з Угоди, щодо спільних дій під час кампанії, захисту результатів голосування і створення коаліції у Верховній Раді наступного скликання.

Зобов’язуючими для партії УДАР є спільні рішення опозиційних сил, у виробленні і позитивному ухваленні яких партія УДАР брала безпосередню участь. Для цього партія УДАР пропонує створити координаційний орган для співпраці партій, які входять до Комітету опору диктатурі, партії УДАР, а також інших партій, що приєднались до Угоди.

3. Усі рішення у рамках виконання Угоди мають ухвалюватися партіями, які її підписали, шляхом консенсусу.

4. Партія УДАР виходить з того, що принцип балотування у мажоритарних округах «один округ – один кандидат вiд Об’єднаної опозицiї» повинен передбачати попередню оцінку кандидатів від опозиційних сил виборцями (на основі соціологічного дослідження та / або «праймеріз»).

У кожному окрузі партії-учасники Угоди спільно проводять незалежне соціологічне дослідження та / або «праймеріз», які визначать рівень підтримки виборцями і рейтинг усіх кандидатів від цих сил.

Результати такого дослідження та / або «праймеріз» мають бути оприлюднені не пізніше, ніж за півтора місяці до дня голосування. Єдиним кандидатом, якого підтримають усі партії-учасники Угоди, вважається той, хто має найвищу підтримку виборців. Інші кандидати знімають свої кандидатури на користь цього кандидата не пізніше, аніж за місяць до дня голосування.

Партія УДАР вважає необхідним попереднє оприлюднення виборчих списків партій-учасників цієї Угоди (відразу після їх складення). При цьому мають бути розкриті біографії і професійний досвід кожного кандидата у списку.

5. Партія УДАР домагатиметься врахування цих принципів у спільних діях Об’єднаної опозиції шляхом переговорів з іншими партіями, які підписали Угоду. В разі, якщо згоди досягнути не вдасться, партія УДАР вважатиме для себе зобов’язуючими ті положення Угоди, які не суперечать висловленим тут застереженням.

Голова партії “УДАР” В. Кличко