На Житомирщині незаконно надали 2 гектари землі адвокату з Київської області

За втручання прокуратури Житомирщини попереджено
незаконну передачу 4 га землі .

Коростишівська райдержадміністрація у 2010 році надала дозвіл громадянці на оформлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2 га з метою безоплатної передачі її у власність для ведення особистого селянського господарства поблизу автошляху Київ-Чоп на території сільської ради.

«Зазначена земельна ділянка перебувала у користуванні державного підприємства, і таке вилучення землі на користь громадянина є незаконним», – інформує прес-служба Житомирської прокуратури.

З метою захисту інтересів держави міжрайонна природоохоронна прокуратура пред’явила позов до адміністративного суду з вимогою скасувати незаконне розпорядження і попередити незаконну передачу земельної ділянки державної власності, що в користуванні державного підприємства, який задоволено у січні поточного року.

Під час ще однієї перевірки в Олевській райдержадміністрації було виявлено факт незаконного надання 2 га землі поблизу автошляху Київ-Ковель адвокату з Київської області. У січні суд задовольнив позов прокуратури щодо незаконного надання землі, визнав незаконним розпорядження адміністрації і скасував державну реєстрацію прав на землю.

Таким чином, прокуратура Житомирської міжрайонної природоохоронної лише за двома позовами у січні поточного року повернула 4 гектари землі до державної власності.