На довиборах в Житомирську облраду опозиція не спромоглася піти єдиним фронтом

Нагадаємо, в Червоноармійському районі відбудуться вибори депутата обласної ради.

ВО “Батьківщина”, “Фронт Змін” та «Українська платформа-Собор» висувають єдиного кандидата Дмитра Кропачова, який є членом ПП “Фронт Змін”.

Як виявилося, під час узгодження цієї кандидатури не була врахована позиція ВО “Свобода”. “На жаль, наші партнери по КОД (комітет опору диктатурі) – “Батьківщина” та “Фронт змін” прийняли поспішне рішення, не погодивши його з ВО “Свобода” та іншими учасниками КОД. Отже, такий кандидат не може вважатися кандидатом у депутати від об’єднаної опозиції, – вважають представники ВО “Свобода”.

Житомирська обласна організація ВО “Свобода” має власну кандидатуру в депутати по цьому округу. 13 січня конференція Житомирської обласної організації ВО «Свобода» одноголосно висунула голову обласної організації Сидора Кізіна кандидатом у депутати по одномандатному мажоритарному виборчому округу №41 з проміжних виборів депутата Житомирської обласної ради. На конференції була присутня голова Житомирської обласної виборчої комісії Олена Слободяник.

У той же час “Фронт Змін” офіційно висунув Дмитра Кропачова кандидатом на довибори.

«Напередодні відбулась обласна конференція «Фронту Змін», в ході якої було висунуто обиратися на позачергових виборах до Житомирської обласної ради по мажоритарному округу №41, що у Червоноармійському районі, кандидатуру Дмитра Кропачова. Його підтримують всі потужні опозиційні сили Житомирщини: «Фронт Змін», «Батьківщина» та «Українська платформа-Собор», – сказав Геннадій Зубко.

За його словами, наразі залишилось пройти процедурні моменти: подати документи на реєстрацію та зареєструватися.

«Дмитро Кропачов курує Червоноармійський район від «Фронту Змін», добре знає існуючі там проблеми та має поетапну програму по їх вирішенню. Довіра виборців та мандат депутата обласної ради допоможуть йому працювати значно ефективніше й підсилять опозицію в облраді. Впевнений, що спільними зусиллями опозиція отримає перемогу над провладним кандидатом й поповнить свій депутатський склад», – підсумував Геннадій Зубко.

Вибори відбуватимуться по Червоноармійському району 12 лютого. Очевидно, що об’єднаного кандидата опозиційним партіям висунути не вдалось.