Очільник обласної “Батьківщини” Сергій Пашинський: “Держава стає котлом з закритою кришкою!”

Сьогодні Сергій Пашинський, очільник обласної організації партії “Батьківщина” поспілкувався з пресою.

Зустріч була першою у цьому році, а зважаючи на те, що вибори до Верховної ради України з кожним днем все ближче, розповісти Сергію Володимировичу було про що.

1. Соціально-економічна криза влаштована урядом Януковича-Азарова продовжується і поглиблюється;
2. Обманувши всі переговорні групи, які змагалися за відстоювання прав чорнобильців-афганців у новий бюджет “протягнули” статтю, якою ліквідували пільги для верств населення, які потребують соціальної підтримки збоку держави;
3. Фінансування лише для трьох відомств – Генпрокуратури, СБУ, МВС, ну і для забезпечення побутових потреб гаранта;
4. Це неприхований бюджет пограбування держави, який зменшує соцстандарти: офіційно зменшено фінансування галузі охорони здоров’я…;
5. На цьому фоні – будівництво вертолітних майданчиків по всій Україні. Проїзд кортежів Президента Києвом – живий блокбастер!
6. Розпочавши репресії, Янукович загнав країну в міжнародну ізоляцію;
7. Західний світ почав сприймати Януковича як диктатора;
8. Держава перетворюється на котел з закритою кришкою;
9. На фоні цього влада публікує інформації про якісь економічні звитяги. Ми знаємо, як це робиться… Голови РДА отримали вказівку збирати підприємців і примушувати їх підтасовувати фінансову звітність, щоб було чим хвалитися. Кого вони хочуть обдурити?;
10. Ця влада нелегітимна і скоро розсиплеться.

Щодо ув’язнення Юлії Тимошенко:

1. Незаконно і цинічно її кинули у машину і відвезли у СІЗО Качанівської колонії;
2 Її обмежили у контактах зі світом;
3. Янукович знає, що її життя у небезпеці, але продовжує стратегію на її фізичне знищення (в ніч на Різдво вона о 10-й вечора втратила свідомість, маючи тиск 40-60. Лише о першій годині ночі до неї навідалася комісія, а лікарі лише зранку. Тимошенко могла загинути.);
4. Незалежно від того, звільнять Юлію Тимошенко до виборів чи ні, “Батьківщина” подаватиме її кандидатуру в ЦВК під першим номером, як лідера партії.

____________________________________________________________________________

Сергій Пашинський також не сумнівається у тому, що влада застосує весь арсенал заходів з фальсифікації виборів, бо у неї нема шансу законним шляхом підтвердити довіру виборців. Але каже, що опозиція (опозицією Пашинський вважає три партії, які можуть подолати 5%-й бар’єр. Це “ВО “Батьківщина”, “Фронт Змін”, ВО “Свобода”) сьогодні, як ніколи сильна своєю консолідацією. Йде узгодження спільних кандидатур по всіх загальнодержавних округах.

Ці три партії висуватимуть єдиного кандидата і агітуватимуть своїх виборців підтримати саме його. В Житомирській області 6 виборчих округів. Пашинський каже, що його завдання, як очільника обласної організації, щоб всі 6 місць від Житомирщини у Верховній раді зайняли виключно представники опозиції.

Сам він ще не визначився, чи піде по мажоритарці від Житомирщини. Якщо суспільство скаже “треба”, тоді піде. А поки Сергій Володимирович замовляє соціологію. Хоче проаналізувати розстановку сил в регіоні не по політичним силам, а саме по лідерам: кого народ як сприймає, кому більше довіряє, ну і так далі… Іншими словами – “сканує електоральні настрої”.

Згадали йому конфуз, який трапився на 41-му виборчому округу на довиборах в облраду, коли “Батьківщина” і “Фронт Змін” висунули одного кандидата, ВО “Свобода” і партія Віталія Кличка “УДАР” – власних.

Пашинський відреагував, що не знає такої політичної сили “УДАР”, знає лише всесвітньовідомого боксера Віталія Кличка, зазначив, що йому прикро, що амбіції молодих політиків затьмарили їм здоровий глузд та запевнив, що це був дрібний досадний інцидент і такого більше не повториться.

Сергій Фещенко