Освіта, підприємництво, дороги й автоперевезення – головна біль Житомирської області

Керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк 18 січня відвідав Черняхівський район, де провів особистий прийом громадян.

Питання освіти, розвитку соціальної сфери, підприємництва, автоперевезень, будівництва доріг були найголовнішими.

Власник Черняхівської автостанції Ігор Климчук порушив важливу проблему. Річ у тім, що автостанція має всі умови для обслуговування пасажирських перевезень, однак автобуси, які йдуть у північному напрямку, не їдуть до неї. Для забезпечення комфорту пасажирів, для недопущення створення аварійних ситуацій на цій ділянці дороги, підприємець звернувся з проханням допомоги в укладенні угод з перевізниками.

З питанням щодо зміни цільового призначення сільгоспділянки, на якій розташована колгоспна автозаправка, звернувся підприємець Михайло Саух. Реконструкція автозаправочної станції дасть можливість обслуговувати автомобілі трьох районів.

Жителька пенсійного віку звернулась із особистою проблемою – допомогти зрізати аварійне дерево, що росте біля її оселі. Грошей на таку послугу (700 грн., – ред.) мешканка району немає. Олександр Никитюк пообіцяв сприяти вирішенню проблеми.

На прийом громадян прийшли і ті, чиї проблеми завдяки сприянню Олександра Андрійовича вже вдалося вирішити.

Після звернення 5 жовтня 2011 року на прийом до Олександра Никитюка, було виділено кошти на відновлення роботи каналізаційної мережі у Черняхівській гімназії, яка не працювала останні 12 років.

Минулого разу під час прийому надійшло звернення щодо співфінансування будівництва нового приміщення Черняхівської школи. Вирішення питання Олександр Никитюк взяв під особистий контроль, і нове приміщення загальноосвітньої Черняхівської школи І-ІІІ ступенів вже готове прийняти учнів. Велику подяку за особисте сприяння заступнику голови облдержадміністрації висловили директор школи Галина Шлапак і голова батьківського комітету. Вони вручили Олександру Никитюку лист подяки, квіти і запросили на урочисте відкриття школи.

Фото Катерини Тарановської, управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації