Працівники міліції затримали викрадача автівки в засніженому лісі на Житомирщині

Перегони по засніженому лісі влаштували двоє жителів Радомишля на минулих вихідних. От тільки спонукала їх до цього не любов до спорту та зимових прогулянок, а намагання втекти від відповідальності за скоєне.

Недільного дня зустрілись двоє знайомих у місті і вирішили відзначити цю непересічну подію. Відтак, разом опинилися у місцевому кафе, де щедро пригощались спиртним. До чоловіків приєдналась і «дама», роль якої в цій історії ще належить з’ясувати.

На певному етапі хмільного застілля у його учасників виникло бажання змінити місце дислокації. Отож, вони вийшли з кафе та попрямували у сторону стоянки таксі, розташованої у центрі міста. Звідти, домовившись з водієм про оплату, вирушили у напрямку одного з селищ Київської області, що знаходиться приблизно за 45 км від Радомишля.

Принаймні двоє із трьох пасажирів згодом у міліції не змогли ніяк пояснити, чого вони туди їхали і обоє сподівались, що розплачуватись за таксі буде третій – ініціатор подорожі. Однак, у нього були інші наміри. Коли таксі виїхало за місто і рухалось по дорозі, з обох боків якої був ліс, чоловік, який сидів задньому пасажирському сидінні, приставив ножа до шиї водія, наказавши зупинитись.

Деякий час машина продовжувала рухатись, а між двома чоловіками точилась боротьба. Врешті водій зупинив машину та вискочив з неї, остерігаючись за власне життя. Скориставшись цим, нападник пересів на його місце, завів авто та натиснув на педаль газу. Втім недосвідчений керманич, та ще й добряче сп’янілий, зумів проїхати лише сотню метрів, допоки опинився у кюветі.

Водій авто бігцем наздогнав свою машину, і поки нападники намагалися її виштовхати на дорогу, зумів забрати ключі із замка запалювання та заблокувати двері. Між чоловіками знову виникла сутичка.

Випадковим свідком цих подій став водій іншого автомобіля, який зупинився на узбіччі у зв’язку з необхідністю заміни колеса. Знаходячись за декілька метрів від машини таксі, чоловік не відразу зрозумів, що відбувається. А коли почув крики та побачив бійку, відразу зателефонував на «102» та кинувся на допомогу.

Як розповів начальник Радомишльського РВ УМВС України в Житомирській області Володимир Тетерський, на вказане місце події, неподалік с. Березці, відразу виїхала слідчо-оперативна група працівників міліції.

У цей час нападники, зрозумівши, що потрапити в заблокований автомобіль таксі їм не вдасться, кинулись тікати у засніжений ліс.

Потерпілий разом з очевидцем події залишилися на дорозі, вони і пояснили правоохоронцям, що сталося та вказали, куди саме попрямували агресивні пасажири. Втім, далеко втекти не вдалося.

Там працівники міліції й затримали двох підозрюваних, які вже притягувалися раніше до кримінальної відповідальності.

«Наразі порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднанне з насильством небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства) Кримінального кодексу України. Дії нападників можуть бути належно оцінені судом у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна або без такої. Розслідування справи триває», – повідомив начальник Слідчого управління УМВС України в Житомирській області Василь Дячук

Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області