Синоптики розповіли, коли в Україні потеплішає

Фахівці українського Гідрометцентру розповіли, коли ж жителям України слід очікувати потепління.

Чесно кажучи, два тижні з лютими морозами, вже почали вбивати віру в те, що на вулиці може бути і більш комфортна для людини температура.

Так от, за прогнозами фахівців, значно тепліше на території України буде після 10-го лютого, тому українцям необхідно потерпіти сильні морози ще близько десяти днів. У період з 11-го по 14-е лютого, як прогнозують в Гідрометцентрі, температура повітря в Україні буде вдень від нуля до п’яти градусів морозу, а вночі максимум мінус 10.

Однак перед тим як потеплішає, погода в Україні принесе ще трохи неприємних сюрпризів. У період з 1-го по 3-е лютого очікується зниження температури до мінус 27 градусів. А в центральних, західних і північних областях України термометри можуть показати навіть мінус 33.

З 4-го по 7-е лютого потеплішає до 14-19 градусів морозу, а з 8-го по 10-е лютого очікується невелике похолодання, максимум на чотири градуси.

Нагадаємо, що сильні морози принесли чимало неприємностей українцям. За чотири останні дні від морозів померли 30 людей, 21 з яких замерзли на смерть прямо на вулиці. На території країни стали відкривати спеціальні пункти обігріву, яких нині налічується близько 1 600. Тільки 30 січня туди звернулися 6388 українців. Призупинено навчання в понад 3 тис. навчальних закладах по всій країні, пише тсн.