Завтра у Житомирі відкриється фотовиставка «День-2011»: «Жива історія»

Щорічний Фотоконкурс, який «День» проводить від 1999-го року, – один із низки соціальних проектів газети, що став вже її візитівкою.

У координатах газети немає «маленьких українців», тому у Фотоконкурсі беруть участь як професіонали, так і аматори з усіх куточків України. Щороку Фотовиставка «Дня» подорожує Україною. «Народна галерея» цього року знову прибула до дружнього міста Житомира.

27 січня об 11.00 у приміщенні Житомирського державного університету ім. І. Франка відкриється Фотовиставка «День-2011», яка приурочена до 15-річчя газети «День».

Фотографія в «Дні» – не просто ілюстрація, а водночас і контекст, і підтекст. Із цього бачення, вибудуваного головним редактором Ларисою Івшиною, і виріс Міжнародний фотоконкурс, який щороку завершується масштабною експозицією найкращих робіт. З цього бачення народилася й фотошкола «Дня», яка стала явищем в українській журналістиці.

Тема цьогорічного Міжнародного фотоконкурсу – «Жива історія». З близько 1,5 тисяч надісланих світлин ми відібрали понад 300, які були представлені в Українському домі на урочистому нагородженні переможців фотоконкурсу.

До традиційних номінацій конкурсу – «Події», «Особистості», «Український світ», «Життя як воно є», – додалась номінація «Світ очима дітей», яка представляє роботи юних фотографів до 18-ти років. Цього року переможці номінації «Світ очима дітей» отримали відзнаки від голови Представництва дитячого Фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) Юкіє МОКУО.

Традиційно всі відвідувачі Фотовиставки зможуть відчути себе членами журі, віддавши свій голос за найцікавішу, на їх погляд, світлину. 20 лютого, у день закриття експозиції, за результатами глядацького голосування буде оголошено володаря титулу лідера глядацьких симпатій, якого оберуть жителі Житомира.

Адреса: Житомирський державний університет ім. І. Франка, вул. Велика Бердичівська, 40, 1-й корпус, 2-й поверх