Антимонопольний комітет попереджає: обережно з кредитними спілками!

У регіональному відділенні Антимонопольного Комітету України закликають мешканців бути обережними під час підписання угод на отримання позик у різних кредитних спілках.

Як зазначає керівник відділення Олександр Безсмертний, заявлені умови отримання грошей у борг далеко не завжди відповідають дійсності: “Набирають людей, створюють групу, заключають угоди. Люди платять внески, платять різні внески – адміністративні чи фінансові санкції, якщо вчасно не сплатив внесок. А позику, можливо, колись отримає. В договорах терміну її отримання теж немає. Наші люди “ведуться” на простоту, яка вказується в рекламі, а, насправді, все далеко не так просто. Як показав досвід, свою діяльність вони проводять на межі діючого чинного законодавства”.

Додамо, що у цьому році одна з подібних установ вже була покарана за оманливу рекламу на понад 8 тисяч гривень. Минулого року за подібне порушення відомство Олександра Безсмертного оштрафувало іншу кредитну спілку на рекордні півмільйона гривень, інформує “Житомирська хвиля”.