Аварію на магістральному водогоні ліквідовували близько дев’яти годин (фото)

1 лютого з 17.50 год. на диспетчерському пункті Комунального підприємства «Житомирводоканал» різко збільшилась кількість дзвінків щодо проблем водопостачання у місті.

Технічне обладнання головної насосної станції зафіксувало збільшення розбору води і зменшення тиску у мережах. Це було ознакою, що відбулася значна аварія на магістральному водогоні міста. Терміново на підприємстві було створено оперативну групу під керівництвом директора КП «Житомирводоканал» Л.Й.Башинського по виявленню місця аварії і оперативній ліквідації аварійної ситуації, інформує прес-служба КП “Житомирводоканал”.

В результаті обстеження в районі Меморіалу Слави було виявлено потужний витік води в камері дюкера. Під загрозою повного припинення водопостачання опинилися об’єкти центру міста, всі лікарні Житомира, а також районна і обласна дитяча лікарні у Станишівці, туберкульозна та писхневрологічна лікарні, котельні на Шевченка,103 та Вітрука,10.

На місце події одразу виїхав міський голова В.М.Дебой. За його розпорядженням було було створено міський штаб, який очолив заступник міського голови М.П.Боровець. До роботи безпосередньо працівників водоканалу були терміново підключені оперативно-рятувальні сили міського управління МНС, аварійні бригади КП «Житомиртеплоенерго».

Роботи з пошуку та ліквідації аварії тривали близько дев’яти годин. На 6.00 год. ранку водопостачання у місті було повністю відновлено.


Місце аварії


Ведуться аварійно-відновлювальні роботи