Держслужбовці овруцького лісництва хотіли нажитися, а отримали кримінальну справу

Прокуратурою Житомирщини порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 ст. 364 та частиною 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Як розповіли Репортерові Житомира у прес-службі прокуратури Житомирської області було встановлено, що службові особи державного лісогосподарського підприємства заподіяли державі збитків на суму понад 584 тисяч гривень. В їх обов’язки входило забезпечення діяльності підприємства щодо охорони, відтворення та раціонального використання лісових ресурсів.

Зловживаючи своїм службовим становищем, діючи у власних інтересах та інтересах третіх осіб, упродовж 2009-2010 років підписували з декількома приватними підприємствами неправдиві офіційні документи. З метою уникнення проведення процедури конкурсних торгів на закупівлю товарів за державні кошти, підроблені документи датували 2008 роком.

Такі злочинні дії службових осіб призвели до закупівлі матеріалів за завищеними цінами. А отже і сума заподіяних збитків вийшла більшою за півмільйона гривень. Слідство триває.