ФІФА збирається змінити правила футболу

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) запропонувала кілька нововведень у правила сучасного футболу.

По-перше, ФІФА пропонує дозволити командам проводити додаткову четверту заміну в овертаймі, якщо це позитивно позначиться на здоров’ї гравців.

По-друге, пропонується скасувати систему “потрійного покарання”, коли за зрив гольової атаки гравець отримує червону картку і вилучається з поля, а суперники отримують право пробити пенальті. Червону картку рекомендується показувати лише, якщо футболіст навмисно зіграв рукою в своєму штрафному майданчику, перешкодивши взяттю воріт. Або якщо гравець зробив грубий підкат ззаду.

Ці питання будуть розглянуті на засіданні правила Міжнародної ради футбольних асоціацій (IFAB), яка відповідає за футбольні правила. Пройде воно 3 березня в Англії.

Зазначимо, IFAB – єдина організація, наділена повноваженнями вносити зміни в правила гри у футбол. У неї входять футбольні асоціації Англії, Уельсу, Шотландії і Північної Ірландії, кожна з яких має один голос, і ФІФА, що має чотири голоси. Для ухвалення змін в правилах необхідно не менше шести голосів з восьми.

Прийняті IFAB зміни зазвичай вступають в силу з 1 липня поточного року. Проте спеціальним рішенням організації зміни можуть бути прийняті раніше, інформує prosport.tsn.ua