Футзал Житомира: “Візаж” обіграв “Легіон” в центральному матчі 16-го туру

У центральному матчі 16-го туру Чемпіонату Житомира з футзалу зустрілись команди Микитюка і Лясковського.

Перед «Легіоном» стояла задача – обіграти свого конкурента. Здавалось би просто, враховуючи, що «Візаж» всі свої сили спрямовує на Чемпіонат України. Але гра все показала. У «Легіона» були свої проблеми: відсутність Дячука і Притуляка була занадто помітною.

Все стало зрозуміло з перших хвилин матчу, коли «Візаж» почав створювати момент за моментом. Уже на 8-й хвилині рахунок у матчі відкриває Олександр Школьний. На 13-й його подвоює Зайцев – Тищенко пасує на Віталія, який виграє боротьбу у кіпера «Легіону».

Після цього моменту на полі була тільки одна команда. Гості користувались кожною помилкою «Легіону», повністю контролюючи гру. Хоча зв’язка Школьний – Тосич кілька разів відзначиться неточними ударами на полі, а «Легіон» ще продемонструє характер.

Перевага «Візажу» була очевидною, а моментів, щоб пробити ворота Школьного, – більше, ніж достатньо. Команда Лясковського грала комбінаційно і тісно, не даючи жодної можливості супернику підійти до штрафмайданчика. Правда, один раз Галетко з Сидоренко прорвались по флангам, але відзначитись голом у воротах «Візажу» їм не вдалось.

Загрозу «Легіону» в першому таймі становили удари Лясковського і Школьного. Проте замість того, щоб пробити на точність, Антон пробиває на силу. Непоганий шанс був і в Олександра, який, вигравши боротьбу в центрі, прорвався у штраф майданчик, де і провалив кульмінаційний момент першого тайму. Замість прострілу по воротах, Школьний пасує на Тосича, а далі – нічого. На цих двох успішно провальних моментах і закінчився перший тайм.

У другому таймі «Легіон» відіграв один м’яч. Галетко прострілює, Сидоренко відкликається – «Легіон» змінює цифри на табло. Що у цей час робили хлопці Лясковського – невідомо, але пустий штрафмайданчик – це вже факт. Першим відіграти гол мав шанс Терновий, якби не свисток. І тут не обійшлось без претензій до арбітра, який завадив Дмитру замкнути простріл з правого флангу.

Гра ожила в середині другого тайму, коли Школьний, прорвавшись по правому флангу, пасує на Тернового. Дмитро влучає у дев’ятку. Школьний знову проривається по рідному флангу і прострілює, але м’яч пролітає вище воріт. Микитюк і надалі не звертає увагу своїх підопічних на відкритий правий фланг, з якого зазвичай і наносить удари суперник.

Реальний шанс зрівняти рахунок мав Яков Федорченко, який вийшов «на побачення» з Рахметовом, але на цьому все і закінчилось. Безрезультатними ударами відзначились Прус і Галетко. Тут же настав другий провальний момент зв’язки Тосич – Школьний.

На 41-й хвилині Прус Олександр все-таки стає автором голу. Проте це лише скорочує відрив у рахунку.2:3 – «Візаж» перемагає.

Ірина Сташко, www.sk-legion.com