На Житомирщині депутат сільради, зловживаючи владою, організував незаконну порубку лісу

Працівники УБОЗ УМВС України в Житомирській області спільно з прокуратурою Житомирської області викрили групу осіб, учасники якої упродовж 2011 року на територіях кількох державних лісових господарств області здійснили незаконних порубок дерев породи сосна на загальну суму майже мільйон гривень.

Як повідомив заступник начальника УБОЗ УМВС Олексій Хробуст, до складу групи увійшов власник приватного підприємства по обробці деревини, який одночасно є депутатом однієї з сільських рад області, його наймані працівники та працівник держлісгоспу.

З метою відшкодування спричинених державним інтересам збитків на шести пилорамах зазначеного приватного підприємства працівники підрозділу у січні 2012 року вилучили обладнання для обробки деревини, транспортні засоби, що використовувались під час злочинних дій, а також готову лісопродукцію.

За вказаними фактами прокуратурою Житомирської області порушено кримінальну справу за ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ст.246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Слідство у справі триває, інформує прес-служба УБОЗ УМВС України в Житомирській області.

За словами Олексія Хробуста, зловживання у сфері використання лісових запасів викриваються працівниками міліції постійно, оскільки площа лісових насаджень на території Житомирщини є найбільшою у державі та займає понад 1 млн гектар, а відтак “нечисті на руку” підприємці намагаються збагатитись за рахунок цього.