На Житомирщині міністр Присяжнюк рекламував переваги продажу сільської землі

Сьогодні з робочим візитом до Житомира приїхав аграрний міністр Микола Присяжнюк.

Міністр вважає, що правила і норми, які виписані у новому законопроекті «Про ринок земель» покликані забезпечити економічне підґрунтя для розвитку сільських територій. Сказав він це не просто так: за останні десять років в Україні 268 сіл зняті з реєстру як населені пункти. На 1,2 мільйона осіб зменшилась кількість сільського населення.

Микола Присяжнюк: «Законопроект передбачає відрахування одного відсотка коштів від орендної плати за землю безпосередньо на розвиток сільських громад і сільських рад, а це 4,5 мільярда гривень на українське село», – рекламував переваги продажу сільської землі міністр.

Сільська громада зможе отримати динаміку соціально-економічного розвитку. Це збереже українське село від зубожіння, – вважає міністр, який відповідає в нашій державі за сільське господарство.

На обласній нараді міністр Присяжнюк дав вказівку власникам земельних паїв переглянути угоди з орендарями. Голови сільських та селищних рад отримали завдання навести лад у питанні оренди землі на місцях.

Отож, судячи з того що відбувається, ринок земель в Україні скоро відкриють.