На Житомирщині приватне підприємство незаканно перерахувало собі на рахунок 104 тисячі гривень бюджетних коштів

Новоград-Волинська міжрайонна прокуратура закінчила досудове слідство по кримінальній справі про злочин з ознаками корупції.

Кримінальну справу було порушено стосовно директора одного з приватних підприємств за ознаками злочинів, передбачених частиною 1 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями), частиною 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України та стосовно начальника районного архітектурно-планового підприємства за ознаками злочинів, передбачених частиною 1 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та частиною 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Досудове слідство встановило, що директор приватного підприємства, яке виступило виконавцем робіт по капітальному ремонту дороги на території сільської ради, склав завідомо неправдиві документи про виконання робіт, скріпивши підписом та печаткою, на суму понад 170 тисяч гривень, завищивши вартість робіт на загальну суму понад 103,7 тисяч гривень.

Начальник районного архітектурно-планового підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах приватного підприємства, підписала завідомо неправдиві офіційні документи.

Унаслідок таких незаконних дій на рахунок підприємства зайво перераховано понад 103, 7 тисяч гривень бюджетних коштів, інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

Під час досудового слідства приватне підприємство переробила ділянку дороги, що підлягала капітальному ремонту, усунувши заподіяний збиток на суму 11, 7 тис. грн.

Новоград-Волинська міжрайонна прокуратура заявила позов про відшкодування збитків на суму понад 91 тисячу гривень. За поданням прокуратури начальника районного архітектурно-планового підприємства відсторонено від виконання обов’язків на займаній посаді.