На вихідних Бердичів був під щільним “пресом” міліції

Цільові відпрацювання певних територій області є однією з форм попереджувальної роботи міліції.

Міліція знає, що робить – минулими вихідними МВС кинуло всі сили на відпрацювання території Бердичева та району. Окрім особового складу місцевого відділку до рейду залучили стройові підрозділи та галузеві служби обласного управління МВС України в області.

Для кожної із створених мобільних груп визначили чіткі завдання та обсяг роботи.

Валерій Марчевський, заступник начальника УМВС в області як досвідчений міліціонер, переконаний, що скоєння злочину краще попередити, аніж потім його розкривати. Тому каже, що керівництво УМВС активізовує профілактичну роботу у протидії правопорушенням та злочинам.

Новий начальник УМВС в області Олександр Просолов під час своєї першої прес-конференції наголошував на тому, що відтепер на Житомирщині міліція боротиметься окрім наслідіків протиправних діянь, ще й з їх причинами.

“Людина скоїла злочин. У мене питання – що вона вживала перед цим? У кого вона купувала алкоголь?

Більшість злочинів стають результатом алкоголізму. Можу вас запевнити – вона вживала неякісний алкоголь, який приводить до руйнування особистості. З цим злом боротимемось посилено”, – сказав тоді Просолов.

Отож, цими вихідними міліціонери Житомирщини спрямували максимум своїх зусиль на допомогу жителям Бердичівського району у боротьбі з самогоноварінням і його наслідками

Серед 8 розкритих злочинів – тяжкі тілесні ушкодження, нанесенні нетверезим батьком 7-місячній дитині. Чоловік у всьому винуватить власне пияцтво. Негідника затримали та порушили проти нього кримінальну справу. Аби попередити подібні факти, міліціонери ретельно перевіряли інформацію щодо осередків виготовлення та розповсюдження самогону. Вилучили 103 літрів готового до вживання напою, 50 літрів закваски та 9 самогонних апаратів. Порушників притягнули до адмінвідповідальності. 32 особи.

Паралельно працювали рейдові групи

Вони розкрили низку крадіжок, у тому числі й з автомобілів. Затриманий за підозрою у їх вчиненні парубок визнав причетність до 7 крадіжок зовнішніх захисних елементів на престижних автомобілях.

Окремий “фронт” робот міліції – виявлення нелегалів. Місця їх можливого перебування відомі кожному. Це торгівельні заклади, ринки, вокзали.

Звісно такі громадяни були виявлені

Їм інкримінують недотримання правил перебування в Україні, втрату або умисне зіпсування паспорту

Ну і молодь, наше майбутнє, яка любить розпивати спиртні напої в громадських місцях. Пора б вже затямити, що зараз не 90-ті і спокійно на лавочці в парку “поляну” не розкладеш. Міліціонери виявили ряд фактів розпиття молодими людьми на вулицях спиртних напоїв. Порушення припинені.

Ще багато інших добрих справ зробили у ті вихідні міліціонери. Припинили зухвалі порушення правил адміністративного нагляду, термінів реєєстрації зброї, правил торгівлі на ринках та багато іншого.

Не відставали і ДАІшники. За нинішніх погодних умов вони допомагали вибратися з льодового полону місцевим водіям.

Але при цьому не забували контролювати ПДР

Виявили і припинили 26 порушень правил дорожнього руху. Затримали двох п’яних водіїв.

Керівник СЗГ УМВС в області Алла Ващенко каже, що аналогічні відпрацювання заплановано провести у всіх районах області.

Тож, який район наступний?