У Житомирі провели ювілейний вечір пам’яті відомого журналіста Василя Остапчука

У Житомирському державному університеті ім. І. Франка провели ювілейний вечір пам’яті відомого житомирського журналіста Василя Остапчука.

3 лютого за ініціативи кафедри редагування та основ журналістики відбувся ювілейний вечір пам’яті відомого журналіста Житомирщини Василя Остапчука. 20 січня цього року рідні, друзі, колеги, студенти та всі ті, хто щоденно чули його голос із радіоприймачів, могли б вітати Василя Захаровича з 50-літтям. Сьогодні ж, коли минуло сім років по його смерті, вшановували світлу пам’ять спогадами, веселими історіями з життя, прослуховуванням радіозаписів та читанням його творів.

Відкрив вечір ректор університету Петро Саух, який відзначив, що Василь Остапчук – знакова постать у житомирській журналістиці, людина, за словами поетеси Ліни Костенко, „долучена до високовольтної лінії духу”. Василь Остапчук пройшов шлях від коментатора, ведучого радіопрограм, заступника редактора до головного редактора обласного радіо та заступника генерального директора Житомирської обласної державної телерадіокомпанії. Він був талановитим редактором, менеджером, організатором, створював цикли авторських передач, у вільний час писав гумористичні оповідання, підготував та випустив п’ять книжок художніх творів.

Дружина Василя Остапчука Ірина подякувала організаторам за збережену пам’ять і випуск аудіодиску із записами творчих напрацювань її чоловіка. Заступник голови облдержадміністрації Віктор Балюрко сказав: „Людина живе доти, доки її пам’ятають. Василь Остапчук багато зробив для житомирської журналістики. Він живе з нами, а ми й нині маємо чому у нього повчитися”.

Редактор газети „Вечірній Коростень” та близький друг відомого журналіста і письменника Віктор Васильчук поділився, що незабаром у друкарні газети вийде нова книжка художніх, публіцистичних творів і спогадів про життя Василя Остапчука. Книжка матиме назву „Нехай сміється увесь світ”. Для її видання з обласного бюджету виділено 16 з половиною тисяч гривень.

Фото Катерини Тарановської