У Житомирі рятувальники на руках винесли травмовану пенсіонерку із заваленого снігом кварталу

До оперативно-рятувальної служби «101» міста Житомир звернулися представники міської служби «Швидкої допомоги» за фізичною допомогою.

Лікарі отримали виклик до 72-річної пенсіонерки імовірно хворої на остеопороз. У жінки і до цього була підозра на перелом ноги. Про це Репортеру Житомира повідомила прес-служба МНС України в Житомирській області.

Як згодом з’ясувалося, пенсіонерка зламала другу ногу і не в змозі була самостійно пересуватися. Лікарі «швидкої» хвору оглянули, прийшли до висновку, що вона потребує негайної госпіталізації. Але доправити до машини пацієнтку дві жінки, лікар та фельдшер не могли.

Справа в тому, що оселя, де проживала постраждала, знаходиться у приватному секторі на схилі Замкової гори. Туди і в теплу пору року не всяка машина дістанеться.

На допомогу лікарям було направлено відділення рятувальників. Четверо бійців, розгрібаючи снігову цілину, витягли стареньку на гору, передали медикам, які, в свою чергу, доставили її до лікарні.

За останні три доби, після рекордного для області снігопаду, чотири рази рятувальники надавали допомогу лікарям «швидкої», витягуючи машини із заметів. В окремих районах до віддалених сіл технікою МНС підвозили хліб, на автошляхах рятували зі снігового «полону» легкові та вантажні автівки. З деяких будівель соціальних об’єктів прибирали сніг, який загрожував проломити дахи.