У житомирських студентів є шанс стажуватися за кордоном

Житомирський державний університет імені Івана Франка, зокрема його навчально-науковий інститут іноземної філології, є одним із провідних вищих навчальних закладів держави у якості викладання і вивчення іноземних мов.

Це ще раз і підтвердила четверта науково-практична конференція студентів та молодих науковців зі всієї України та кількох зарубіжних держав.

Тема конференції «Сучасні напрямки лінгвістичних досліджень між культурної комунікації та методики викладання іноземних мов» виявилася привабливою для багатьох можливістю обмінятися досвідом проникнення в глибину іноземної семантики, стилістики і фразеології, вдосконалити грані перекладу, глибше пізнати іншомовний світ.

Вікторія Жуковська – зав.кафедрою між культурної комунікації Житомирського держуніверситету, кандидат наук:

«До нас приїхали більше 180 учасників із 30 різних вишів України та зарубіжжя. Дискусії будуть цікавими»

Студентам – учасникам конференції – цікаво випробовувати свої сили в науковій роботі, поспілкуватися з ровесниками з інших вишів.

Інна Петренчук, голова студентського наукового товариства:

«Свою участь у конференції я розцінюю, як перший крок до серйозної наукової роботи, а також , як можливість познайомитись з колегами з інших вишів».

Активну участь у конференції взяли й представники програми академічних обмінів імені Фулбрайт в Україні.

Руф Фішер-Сміт, студентка Кентеберійського університету:

«Хочемо подивитися на талановитих студентів може кого залучимо до навчання в інших державах за нашою програмою».

А викладачі сусідніх вишів із задоволенням переймають передовий досвід житомирських колег.

Олександр Ємець – доцент Хмельницького Національного університету, кандидат наук:

«Везу своїх студентів на такі конференції вже не перший раз, тут чудова наукова атмосфера. Гордий тим, що одна із моїх студенток є тут аспіранткою».

Такі конференції не тільки вдосконалюють знання іноземних мов у нашому регіоні, як піднімають значення Житомирського університету як наукового центру.

Автор Л.Натикач