В Житомирі вшанували тих, хто воював в інших державах

9 лютого у Житомирському драмтеатрі вшанували воїнів, яким за часів Радянського союзу довелося повоювати на територіях інших держав.

Гала-концерт ІІІ Всеукраїнського літературно-музичного фестивалю вшанування воїнів-інтернаціоналістів „Розстріляна молодість” заснували 2000 року як обласний. Згодом він став Поліським регіональний. А у 2010-му році переріс у всеукраїнський.

За роки існування до участі у фестивалі долучилися понад 5 тисяч творчих особистостей. У ІІІ Всеукраїнському літературно-музичному фестивалі «Розстріляна молодість» взяли участь близько 500 учасників – авторів, виконавців, творчих колективів з різних куточків України (Одеська, Сумська, Полтавська, Миколаївська, Донецька, Луганська, Рівненська, Черкаська, Запорізька області).

Голова обласної організації ветеранів афганської війни (воїнів-інтернаціоналістів) Павло Ментов зазначив, що особливість нашого фестивалю в тому, що він щороку розширюється. Сьогодні виступають учасники не тільки з України, а й із країн СНД. Також приємно, що з нами на цьому святі пам’яті – представники обласної влади».