Відомий житомирський краєзнавець Георгій Мокрицький відсвяткував своє 60-річчя (фото)

Шанована в Житомирі людина, заслужений журналіст України, історик та краєзнавець Георгій Мокрицький днями відсвяткував своє 60-річчя.

Творчий вечір Георгія Павловича відбувся вчора, 31 січня, в концертній залі Телецентру за участю керівництва області та міста, друзів та колег, інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

Привітали видатного житомирянина і міський голова Володимир Дебой та заступник міського голови Олександр Бочковський. «Видатний дослідник, історик та краєзнавець, один з небагатьох, хто може описати наше місто у всій його історичній неповторній красі. Мені особливо приємно, що ця людина присвятила свій творчий і життєвий шлях м. Житомиру», – мовив про Георгія Мокрицького міський голова Володимир Дебой та побажав здоров’я, невичерпної наснаги, здійснення заповітних мрій.

Георгія Павлович – Заслужений журналіст України, почесний член Всеукраїнської спілки краєзнавців, член Національної спілки архітекторів України. Перелік цих заслуг поповнився ще однією: від виконавчого комітету та громади міста міський голова Володимир Дебой вручив Георгію Мокрицькому і відзнаку «За заслуги перед м. Житомиром» ІІ ступеня.

А заслуги перед рідним містом у Георгія Павловича немалі. Ще з дитинства він разом із братом Сергієм Павловичем готували альбом, в який вклеювали вирізки із газет про Житомир. За 60 років життя Георгій Мокрицький видав 61 книгу (яких називає своїми дітьми), більшість із яких – про Житомир. Сам ювіляр зазначає, що 50 років життя віддав творчій справі. Адже ще будучи учнем писав до шкільної стінгазети.

1974 року отримав вищу освіту і відтоді цілеспрямовано досліджує історію Житомира, плідно займається краєзнавством. Трудовий шлях розпочав лектором і референтом товариства «Знання». Згодом працював журналістом житомирських газет, з 1998 року головний редактор і директор краєзнавчого видавництва «Волинь».

Мокрицький Г.П. є автором Енциклопедії «Вулиці Житомира» (2007 р.), унікальний документальний банк даних для якої збирав близько 30 років; книги «Розповіді про Житомир» і багато інших історично-краєзнавчих книжок та нарисів про наше місто.