Вимогу про блокування Ex.ua було відкликано

AIN.UA повідомляє, що керуючий партнер юридичної фірми «Юскутум» Артем Афян, що представляє інтереси «Ex.ua», повідав, що слідством було відкликано вимогу про блокування домену «Ex.ua».

Саме згідно з цією вимогою позавчора, 31 січня, реєстратором «Imena.ua» було припинено обслуговування домена «Ex.ua».

Афян розповів, що справа була порушена за фактом розміщення на порталі «Ex.ua» п’ятьма невстановленими особами контрафактної продукції компанії Adobe. Позивач оцінив загальну суму збитку в 180 тисяч гривень.

Він також повідомив, що слідство зрозуміло, що факт розміщення неліцензійних продуктів на сайті не може стати причиною для блокування домену, і таким чином вимога була відкликана. Домен знову може почати свою роботу, проте поки це неможливо у зв’язку з тим, що сервера все ще знаходяться в міліції. Було сказано, що вилучення серверів не допоможе встановити особу цих п’яти осіб, які розміщували піратський контент. Також неможливо встановити особу порушників після того як був заблокований домен.

Представник «Ex.ua» Юріс Пісковий сказав, що роботи по відновленню «Ex.ua» ведуться, але докладнішої інформації він не повідомив.