Житомирські медики треті в Україні

За підсумками діяльності та забезпечення закладів охорони здоров’я у 2011 році Житомирщина посіла третє місце в Україні.

По діяльності закладів у сільській місцевості область займає 4-е місце у загальному рейтинговому показнику. Про це йшлося на підсумковій колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації. На засіданні було обговорено стан та основні напрямки діяльності медичної галузі.

Зокрема, зазначалося, що протягом 2011 року відкрито відділення променевої діагностики та бактеріологічний відділ централізованої клініко-діагностичної лабораторії Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського. На базі Бердичівської центральної міської лікарні відкрита філія відділення хронічного гемодіалізу обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського на 6 діалізних місць. У Новограді-Волинському проведена реконструкція міської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини.

У Ємільчинському районі успішно реалізується проект «Стратегія інтегрованого ведення хвороб дитячого віку». Відкрито після реконструкції дитяче відділення Ємільчинської центральної районної лікарні.

Продовжувалося удосконалення медичної допомоги на третинному рівні. Так, в обласній клінічній лікарні лікар-кардіолог Микола Кушнір вперше в Житомирі виконав складну операцію по стентуванню стовбура лівої вінцевої артерії в умовах рентген-операційної відділення ангіографії та інтервенційної радіології.

Протягом року продовжувалося будівництво та реконструкція об’єктів охорони здоров’я. Це розширення центральної міської дитячої лікарні Житомира, завершення будівництва Брусилівської ЦРЛ, реконструкція будівлі поліклініки під лікувальний корпус у Червоноармійській ЦРЛ, добудова пускового комплексу (приймально-діагностичне та терапевтичне відділення) Романівської ЦРЛ, будівництво спортивного комплексу Бердичівського медичного коледжу, введення в дію дахової котельні обласної клінічної лікарні, реконструкція пологового відділення Новоград-Волинського міськрай ТМО.

Відновлено фінансування та розпочато роботи по добудові хірургічного корпусу міської лікарні на 180 ліжок у Коростені.

За інформацією управління охорони здоров’я облдержадміністрації