«Житомирводоканал» продовжить ліквідування поривів та витоків з водогінних мереж. Перелік адрес

1 лютого з 17.50 на диспетчерському пункті Комунального підприємства «Житомирводоканал» різко збільшилась кількість дзвінків щодо проблем водопостачання у місті.

Технічне обладнання головної насосної станції зафіксувало збільшення розбору води і зменшення тиску у мережах. Це було ознакою, що відбулася значна аварія на магістральному водогоні міста. Терміново на підприємстві було створено оперативну групу під керівництвом директора КП «Житомирводоканал» Л.Башинського по виявленню місця аварії і оперативній ліквідації аварійної ситуації.

В результаті обстеження в районі Меморіалу Слави було виявлено потужний витік води в камері дюкера. Під загрозою повного припинення водопостачання опинилися об’єкти центру міста, всі лікарні Житомира, а також районна і обласна дитяча лікарні у Станишівці, туберкульозна та писхневрологічна лікарні, котельні на Шевченка,103 та Вітрука,10.

На місце події одразу виїхав міський голова Володимир Дебой. За його розпорядженням було було створено міський штаб, який очолив заступник міського голови Микола Боровець.

До роботи безпосередньо працівників водоканалу терміново підключили оперативно-рятувальні сили міського управління МНС, аварійні бригади КП «Житомиртеплоенерго».
Роботи з пошуку та ліквідації аварії тривали близько дев’яти годин. На 6 годину ранку водопостачання у місті було повністю відновлено.

Сьогодні аварійні служби Комунального підприємства «Житомирводоканал» проводитимуть роботи по ліквідації поривів та витоків води з водогінних мереж за адресами: вул. Київська,28, Перемогои,21, Саєнка, 241, пр. Миру,11.

За добу, що минула, ліквідовано 29 заторів на каналізаційних мережах міста, 3 порива на водогінних мережах, відремонтовано 5 водорозбірних колонок, 2 засувки, інформує прес-служба КП «Житомирводоканал».