До Євро-2012 трасу Житомирщини окультурять

Під час Євро-2012 в нашій області не будуть забороняти торгівлю обабіч трас, якими до України їхатимуть європейські вболівальники.

Навпаки, цей процес варто окультурити і розширити, вважає голова облдержадміністрації Сергій Рижук. На організаційному засіданні з питань благоустрою він спочатку висловися проти показухи в цьому питанні:

“Ми навіть з європейської траси не будемо своїх людей зганяти. Як живемо, так і живемо”

А головна пропозиція губернатора полягала у тому, щоб на узбіччях європейських трас були виставлені витвори умільців з усієї нашої області:

“Давайте ми виставимо на узбіччя не просто те, що ті бідні люди, що там стоять, мають. А й те, що виробляють наші майстри. І ті горнятка хай будуть, і українські рушники. Наприклад, Головенський кар’єр до Євро-2012 виробляє гранітні м’ячики на підставці, ще якісь гранітні яйця робить, ще щось. У кожного в районі є щось таке, на що наші люди мастаки. Виставте свої таланти туди”.

Поки що перед керівниками районів, через які проходять європейські траси, поставлено завдання – опрацювати всі можливі варіанти якнайкращої презентації творчих досягнень.

Житомирська Хвиля