Міжнародний день театру житомирський театр відзначить прем’єрою вистави “Украдене щастя”

“Театр завжди парадоксальний, – каже головний режисер, заслужений працівник культури України Наталія Тімошкіна. – І тому ми вчинили парадоксально: у святковий день на сцені покажемо драму. Але яку!”

“Украдене щастя” – один з найкращих драматургічних творів Івана Франка. У Житомирі постановку вирішили робити не в класичному, а в модерновому стилі, пише“Житомирська хвиля”.

На глядачів чекає багато несподіванок: “Мені хочеться з сьогоднішнім глядачем, особливо з молоддю, розмовляти їх мовою. І хочеться, щоб вони не боялися класики. Настільки заштамповане це слово в школі й іде відторгнення молодих людей від класичної літератури. Дай Боже нам через Театр говорити з ними на класичні теми. А що є класика? Це, засобами драматургії окреслені проблеми, які були до нас, є при нас і будуть після нас”, – розповіла режисер-постановник спектаклю Наталія Тімошкіна.

Прем’єрі передував напружений підготовчий період. Прагнули глибокого розкриття психологічних образів героїв, у сценографію ввели оригінальні пластичні рішення, актори працювали з піднесенням і до виснаження.

Говорячи про це, директор театру Наталія Ростова ледь стримує емоції: “Коли я бачу акторів після репетиції, то не можу уявити, як вони будуть виглядати після прем’єри, оскільки дуже багато сил і любові вони віддають цій роботі. Дуже готуємося до прем’єри і всі переживаємо. Я вважаю, що це буде щось грандіозне в нашому театрі і прекрасне. Мабуть, людина завжди, коли готує якусь нову роботу, (а ця робота готується всім колективом), завжди хвилюється. І цього разу наші переживання, чомусь, надто сильні”.

Приємно, що житомирський глядач дуже уважний до театральних новинок, і на прем’єру всі квитки заздалегідь розкуплені, – додає Наталія Ростова.

Нову постановку – спектакль “Украдене щастя” на сцені Житомирського музично-драматичного театру глядачі вперше побачать 27 і 28 березня.