На Житомирщині незаконно виплачували чорнобильські пенсії

Сьогодні, аби отримувати пенсію, допомогу або грошову компенсацію зовсім необов’язково відноситися до категорії ліквідаторів Чорнобильської катастрофи.

Достатньо лише мати надійні зв’язки, певні грошові кошти та непоборне бажання будь-що «стати» чорнобильцем. На Житомирщині правоохоронці під час перевірки управління Пенсійного фонду в одному з районів регіону викрили незаконну діяльність деяких працівників держустанови.

Міліціонери з’ясували, що за недбалості окремих службовців у період з жовтня 2009-го по вересень 2011 року семеро жителів району незаконно отримали групи інвалідності, пов’язані із захворюванням внаслідок ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Відтак, їм було призначено та виплачено відповідні пенсії на загальну суму понад 166 тисяч гривень.

За словами начальника УДСБЕЗ УМВС України в Житомирській області Юрія Крошка, наразі за зібраними матеріалами районною прокуратурою порушено кримінальну справу. Окремим держслужбовцям доведеться розплачуватися власною свободою, забороною обіймати певні посади та, можливо, значним штрафом.

Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області