Начальник УМВС України в Житомирській області піде під суд по справі Дикаєва?

Кримінальні справи проти керівництва Одеської міліції, про порушення якого повідомила облпрокуратура, торкнулися в основному керівників карного розшуку.

Про це пише газета «Сегодня» з посиланням на свої джерела в прокуратурі, пишуть “Коментарі”.

На лаву підсудних сядуть нібито колишній начальник кримінальної міліції ГУ МВС України в Одеській області – Олексій Хлєвной, екс-заступник голови обласного карного розшуку Андрій Гукасян і колишній заступник начальника Департаменту карного розшуку Олександр Просолов, який нещодавно очолив житомирську міліцію.

Що ж до колишнього начальника ГУ МВС в Одеській області Михайла Яцкова, то йому оголосили догану, а в особовій справі зробили позначку про «неповну відповідність займаній посаді».

Одеські фігуранти справи не хочуть коментувати ситуацію. Зате колишні колеги екс-міліціонерів нібито стверджують, що їх товаришів по службі покарали без провини. А порушення кримінальної справи називають «пошуками стрілочників за помилки начальства».

Нагадаємо, що прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу стосовно колишніх керівників МВС України та ГУ МВС України в Одеській області, за фактом службової недбалості при організації та проведенні затримання озброєних злочинців у вересні 2011 року в Одеській області. В ніч на 30 вересня 2 міліціонери загинули і 4 були поранені в перестрілці з кілером-громадянином Росії в Одеській області.

При затриманні 28-річний росіянин Аслан Дикаєв, підозрюваний в замовних вбивствах, на посту Державної автомобільної інспекції біля села Кошари кинув у бік «Беркута» 2 гранати і відкрив вогонь з пістолета ТТ, а пасажир, який перебував на передньому сидінні, почав стріляти з автомата Калашникова.

Одному з міліціонерів вдалося поранити чоловіка з автоматом, але третій пасажир встиг затягнути пораненого назад в автомобіль та втікти з місця події.

1 жовтня їх місцезнаходження було встановлено, і в Одесі почалася спецоперація по їх затриманню, в ході якої міліціонери ліквідували 2 підозрюваних. Одним із загиблих виявився Дикаєв.