Раннє бронювання літнього відпочинку в Болгарії для дорослих і дітей від «Датур»

«Датур» оголошує старт річним турам для дорослих і дітей в Болгарію!

Поспішайте – знижки на раннє бронювання до 35%.

Сонячні курорти, комфортабельні готелі, всі умови для відпочинку з дітьми на березі моря! Доброзичлива, яскрава, привітна Болгарія перетворить відпочинок в феєричну казку! Ми пропонуємо Вам найкращі ціни на проживання в готелях:

Чартерна програма стартує першого червня!

З Києва: Бургас 7, 14 ночей і 10-11 ночей; Варна 7,14 ночей – ціни вже є в підборі туру.

Кількість місць обмежена!

Дитячий і молодіжний відпочинок у Болгарії 2012. Раннє бронювання дитячого та молодіжного відпочинку Ваших дітей від «Датур».

Ви думаєте, що ще рано думати про літній відпочинок Ваших дітей в Болгарії? А ось і ні!

Вже зараз Ви можете скористатися перевагами раннього бронювання від «Датур».

В цей період – особливі умови для організованих шкільних і студентських груп а також для керівників цих груп.

Чому саме Болгарія?

Болгарія – це ідеальне місце для проведення дитячих канікул в будь-який час року, і що важливо – все це за доступними цінами. Останнім часом Болгарія позиціонує себе як молодіжний європейський курорт. Безпека європейської країни грає важливу роль у вирішенні батьків відправляти своїх дітей на відпочинок саме на цей курорт.

За відгуками молодих туристів, відпочинок в Болгарії, трохи програючи по рівню і сервісу турецькому, набагато цікавіший, веселіший і крутіший, оскільки там багато виключно молодіжних таборів, закладів, дискотек. Детальніше …

Новинка сезону 2012 року: ТА «Датур» в Житомирі проводить набір дітей в літній табір Матриця

Загальна інформація про Болгарію.

Є ряд причин, по яких туристи вибирають відпочинок в Болгарії. Це близькість до України (і територіально, і в плані мови, менталітету, кухні), відсутність мовного бар’єру, сприятливі кліматичні умови і розкішні пляжі, насичена екскурсійна програма. Крім того, переліт займає всього 1 годину 30 хвилин.

Клімат в Болгарії. На більшій частині країни помірний континентальний клімат. У Болгарію найкраще приїжджати в літні місяці – в червні і серпні, коли встановлюється тепла сонячна погода (+23 градуса за Цельсієм) і стовпчик термометра рідко піднімається вище +30 градусів.

На узбережжі сильна спека – рідкісний виняток, так як з моря віє освіжаючий бриз, а ночами стає прохолодно. Звичайно, не виключена можливість дощу, але рідкісні опади не зіпсують вам відпочинок. Навесні і восени не забудьте взяти з собою теплий светр для вечірніх прогулянок.

Море в Болгарії. Дивно спокійне, не дуже солоне (8 проміле в порівнянні з 36 проміле в океані) море. Тут не водяться небезпечні риби, а дно пологе і піщане. Під час курортного сезону гарантовано 10-11 годин яскравого сонця. Дощі йдуть рідко. Вдень з моря на сушу дме освіжаючий бриз. Недарма древні греки називали Чорне море “Понтус Евксейнос”, що в перекладі означає “гостинне море”!

Болгарська кухня

Особливість кухні Болгарії – неповторне поєднання слов’янських традицій з ароматним і гострим східним колоритом. В основі національної кулінарії – велика кількість овочів (що не дивно для цього родючого краю) і активне використання спецій (спадщина від багаторічного турецького ярма).

Основний прийом їжі у болгар припадає на обідній час. Вибір перших страв тут на будь-який смак. У спекотну полуденну годину чудово прохолоджує холодний суп таратор (огірки, часник, кріп, волоські горіхи і кисле молоко). Віддаєте перевагу м’ясним супам? Будь ласка: топчете-супу – суп-пюре з фрикадельками або суп-курбан – з телятини з різними овочами; незабутній смак відрізняє суп з молодого ягняти агнешка курбан чопра. За старовинним монастирським рецептом для вас виготовлять монастирську чопру (суп з білої квасолі). Для тих, хто сидить на дієті в самий раз корисний суп зі шпинату.

Перейдемо до другого. Майже всі ресторани пропонують страви, приготовані на відкритому вогні, місцеві називають таку підготовку – скара: ніжне м’ясо на рожні кебаб, смажені м’ясні ковбаски кебабче, гостре смажене м’ясо пиржоли. На вугіллі або в мангалі для вас завжди зажарять різні види риб і морепродуктів. Активно використовують болгари та духові шафи. Неодмінно спробуйте плакію – м’ясне або рибне блюдо з овочами; кебаб в гарбузі або дроб – сарму – печінка ягняти з рисом і яйцями; середньогорський гювечс – тушковані в горщику з перцем, помідорами та цибулею шматочки телятини. Великий вибір страв для вегетаріанців: банниця – запечений шпинат з сиром; кьополу – баклажани з волоськими горіхами і часником, сирен по шопськи – помідори і яйця і сиром. Оригінальний смак у мекіцас – яєчні з йогуртом. З холодних закусок рекомендуємо телешко вретено – рулет з ніжної телятини або молочну банніцу – рулет з бринзою з листкового тіста.

Овочі подають як в сирому вигляді, красиво нарізавши, так і в маринованому. Улюблені салати болгар – сніжанка (волоські горіхи, віджате кисле молоко і свіжі огірки) і шопський (солона бринза з огірками та помідорами).

Є в Болгарії радощі і для ласунів. Дуже смачні млинці з медом та горіхами катми. У жаркий день ви по достоїнству оціните свіжість кисело мляко – квашеного овечого молока. А вже тортів і тістечок зі свіжими ягодами і збитими вершками і не перелічити.

Трапеза в Болгарії рідко обходиться без вина. Біле і червоне, всіляких сортів, натуральне легке виноградне вино доповнить будь-яку страву і наповнить ваш відпочинок незабутніми враженнями.

ТОП-10 болгарських ресторанів

Топ – 10 ресторанів, які ми рекомендуємо відвідати на узбережжі Болгарії:

Ханська Шатра на Сонячному березі
Ресторан розташований на вершині пагорба, в декількох кілометрах від Сонячного берега. Обслуговуючий персонал одягнутий в спеціальну форму. Ресторан пропонує традиційну кухню. В 19:00 починається фольклорна програма з одногодинним шоу. Цей ресторан – відмінне місце для веселого проведення вечора!

Джанні на Сонячному березі
Ресторан користується високою популярністю серед болгар та іноземців, завдяки швидкому обслуговуванню, низькими цінами і свіжою їжею. Ресторан пропонує салати, іноді супи, 50 видів теплих м’ясних і рибних закусок, делікатеси східної кухні, страви в глиняних горщиках, м’ясо на грилі по-сербськи, піцу.

Mamacita’s на Сонячному березі
Ресторан «Mamacita’s» – єдиний автентичний мексиканський ресторан на курорті. Ресторан пропонує традиційні мексиканські делікатеси, м’ясо на грилі, піцу, англійський сніданок, бекон, клуб сендвіч, французький хот дог та інше. А також різноманітні види «Маргарити»: Classico Margarita, Peach Margarita, Laguna Rita, Strawberry Margarita, Margarita Planto, Margarita de Coco, Melon Margarita, Ice breaker Margarita, Margarita Acapulko.


Raffaelo Ristorante на Сонячному березі
Відчуйте шарм італійської і середземноморської кухні! Делікатеси ресторану «Raffaelo»: гостра копчена тонко нарізана шинка з динею, класична лазанья, курча з сиром горгонзола, курча «saltimbocca», ексклюзивний вибір спагеті та піци на дров’яній печі, тірамісу та інше.


Вітряний млин в Созополі
Ресторан розташований над скелями старого міста Созополь. Ресторан відомий оригінальним інтер’єром та екстер’єром і красивим видом на море. Меню пропонує вибір страв традиційно болгарської кухні. Ресторан організовує фольклорні програми. Час роботи: 10:00 – 00:00.


Ресторан «Нептун» в Созополі
Якщо Ви хочете насолодитися морським бризом за келихом вина біля моря, то відвідайте ресторан «Нептун». Ресторан знаходиться в Старому місті, на прибережній алеї. Ресторан пропонує панорамний вид на море, традиційну, міжнародну кухні і морські страви.


Ресторан «Капітанська зустріч» в Несебрі
Ресторан «Капітанська среща» розташований в південній частині Старого Несебра. Будівля ресторану – національний культурний пам’ятник кінця XVIII століття. Ресторан пропонує морські делікатеси і болгарські національні страви. Ресторан розташований на кількох рівнях (тераса, зали, VIP). Тут можна проводити конференції, ділові заходи та святкові події.


Happy Bar & Grill у Варні
Happy Bar&Grill – найбільша мережа болгарських ресторанів-закусочних. Ресторан пропонує різноманітні страви та напої, страви з курки. У ресторані є місця як в закритому приміщенні, так і на відкритому повітрі. Ресторани «Happy Bar&Grill» є в Золотих пісках і на курорті Св. Костянтин і Олена.


Механа «Хишове» у Варні
Ресторан пропонує різноманітне меню страв і напоїв. Спеціальні страви ресторану – шашлик і форель, приготовлені за спеціальним рецептом. Оригінальний літній сад прикрашений в традиційному стилі, а офіціанти одягнені в національні костюми. Тут Вас чекає чудова атмосфера і бездоганне обслуговування!


Ресторан «Luxor» в Бургасі
Італійський ресторан «Luxor» пропонує італійські страви для поціновувачів – справжні сири і гостру копчену шинку. Винна карта ресторану нараховує більше 100 болгарських та імпортних видів вина. Багате меню пропонує справжню кулінарну пригоду по регіонах Італії.

Екскурсії в Болгарії

Шопінг та екскурсії в Стамбулі

Два дня автобусом. Від’їзд від курорту близько 19:30. Ніч у дорозі. 1-й день: приїзд в Стамбул вранці і оглядова екскурсія по місту. Обід. Розміщення в готелі 3 зірки. Вільний час, нічліг. 2-й день: сніданок. Вільний час. Від’їзд з Стамбула близько 17:00.
NB! На кордоні оплачується турецька віза – $21 (немає знижок для дітей)

Ціна
Лв. 175 **
EUR 90 **

Сила духу. Плевен – Сoфія-Рильський мoнастирь – Пловдив

Два дня автобусом. 1-й день – від’їзд в Плевен – відвідування панорами «Плевенська епопея». Обід. Від’їзд в Софію. Панорамна екскурсія по місту з відвідуванням храму-пам’ятника Олександра Невського і Російської церкви. Від’їзд в Рильський мoнастир. Вечеря і ночівля недалеко від мoнастиря. 2-й день – присутність на ранковій службі, сніданок, огляд монастиря. Від’їзд в Пловдив. Обід. Прогулянка по старовинному Пловдіву, огляд Античного театру. Від’їзд.

Ціна
Лв. 237 *
EUR 121 *

Болгарія – Велич і слава. Шипка – Велико Тирново – шоу “Звук і світло”

Один день автобусом. Ранній від’їзд, відвідування Шипкинського монастиря та пам’ятника на вершині Шипка. Обід. Від’їзд у м. Габрово. Відвідання етнографічного музею під відкритим небом “Єтир”. Від’їзд в Велико Тирново – огляд середньовічної фортеці Царевец і Самоводськой вулички ремесел. Вільний час. Вечеря і спостереження унікального спектаклю “Звук і світло” – єдиного в Європі.

Ціна
Лв. 172 *
EUR 88 *

Стамбул. Один день

Нічні переходи, в Стамбулі – сніданок, оглядовий тур, обід, вільний час. NB! На кордоні оплачується турецька віза – $21 (немає знижок для дітей). Стамбул – це місто, яке поєднує в собі тільки саме краще з двох континентів. Блакитна Мечеть, султанський палац Топкапи, храм Святої Софії – це самі знамениті пам’ятники християнської архітектури, про які знають в усьому світі.

Ціна
Лв. 133 *
EUR 68 *

Несебр

Один день автобусом. Екскурсія по старовинному місту з відвідуванням церков, обід, вільний час.

Ціна
Лв. 72 *
EUR 37 *

Балчик – м. Каліакра – півдня

Відвідання Ботанічного саду та літньої резиденції колишньої румунської королеви Марії в м. Балчик. Поїздка на мис Каліакра.

Можливий варіант з вечерею – ресторан з багатою фольклорною програмою і танцями на вугіллі – 89 Лв./46 EUR

Ціна
Лв. 49 *
EUR 25 *

Літня резиденція Євксиноград

Тривалість – півдня. Відвідування палацу і парку літньої резиденції Євксиноград, дегустація вин, морська прогулянка на яхті

Ціна
Лв. 57 *
EUR 29 *

Атракції Варни

Екскурсія на півдня. Відвідання єдиного на узбережжі скельного монастиря Аладжа, дегустація вин, панорамна екскурсія по Варні, прогулянка по природному феномену “Кам’яний ліс”.

Ціна
Лв. 61 *
EUR 31 *

Болгарські традиції і звичаї

Півдня з частуванням. Відвідування скляного заводу з можливістю самим виготовити виріб; знайомство з традиційними ремеслами і домашнім господарством сільського будинку, а діти порадіють маленькому зоокуточку; частування домашніми стравами.

Ціна
Лв. 53 *
EUR 27 *

Болгарське село

Півдня з частуванням. Відвідування скляного заводу з можливістю самим виготовити виріб; знайомство з традиційними ремеслами і домашнім господарством сільському будинку, а діти порадіють маленькому зоокуточку; частування домашніми стравами.

Ціна
Лв. 55 **
EUR 28 **

Варна – Балчик

1 день з обідом. Відвідання Ботанічного саду та літньої резиденції колишньої румунської королеви Марії в м. Балчику, оглядовий тур по Варні, вільний час.

Ціна
Лв. 86 **
EUR 44 **

Варна – сіті тур

Оглядовий тур по Варні на відкритому панорамному автобусі типу hop on /hop off

Ціна
Лв. 23 *
EUR 12 *

Созополь – місто порятунку

1 день автобусом. Від’їзд в Созополь. Відвідування храму “Св. Георгія”, де туристи можуть побачити частинку Святого хреста, мощі Св. Андрія і мощі Св. Іоана Хрестителя, слідує одночасова морська подорож на кораблі, обід на борту. Від’їзд в Несебр, оглядовий тур по старовинному місту, повернення на курорт.

Ціна
Лв. 94 *
EUR 48 *

Піратське party

3 год. ігри, анімація, можливість позагоряти, обід.

Ціна
Лв. 59 *
EUR 30 *

Риболовля

Можливість вудити рибу в морі на борту моторної яхти. Смачний обід з рибних страв.

Ціна
Лв. 47 *
EUR 24 *

Поради відпочиваючим в Болгарії

• Вираз згоди-незгоди в Болгарії протилежний прийнятому у нас, тобто в знак згоди болгари качають головою, а при запереченні кивають головою.

• Зателефонувати можна практично звідусіль, дуже поширені телефонні апарати для карток. Але необхідно пам’ятати, що телефонні картки однієї фірми не працюють в апаратах іншої, а дзвінок з поштамту обійдеться куди дешевше ніж, наприклад, з готелю.

• Магазини в Болгарії працюють з 9.30 до 18.00. Перерва на обід в різних магазинах в період від 12.00 до 15.30. Є магазини цілодобового обслуговування, деякі працюють по суботах і неділях.

• Будьте уважні – обмінний пункт може запропонувати хороший курс обміну при комісії 1% від суми, про що буде гласить напис в цьому «обміннику». Проте сусідній напис (зазвичай дрібний і нерозбірливий) може повідомляти про те, що по такому курсу можна поміняти гроші, починаючи лише з певної суми (зазвичай досить великої), а більш дрібні суми міняються по іншому курсу із стягуванням 15%-20% від суми обміну.

• У Болгарії купують як сувеніри одяг з вишивкою, лляні тканини, килимки, парфуми з Долини троянд, вироби з шкіри, срібло ручної роботи, вироби з міді та заліза.

• Чайові дають портьє, покоївкам. Офіціантам дають чайові, округляючи рахунок. Гроші не слід залишати на столі.

Болгарські візи. Порядок в’їзду на територію Болгарії

Увага! З 01.02.2012 туристи з діючими шенгенськими візами можуть перебувати в Болгарії до трьох місяців!
Для громадян країн європейського союзу віза не потрібна.

Для громадян України для в’їзду на територію Болгарії необхідно отримати в’їзну візу.

Необхідні документи для отримання болгарської туристичної візи:

– закордонний паспорт з особистим підписом власника і терміном дії не менше 6 місяців після закінчення поїздки;
– 1 кольорова актуальна фотографія 3,5 х 4,5 для дорослих і дітей незалежно від віку
– візова анкета на отримання болгарської візи
Віза дітям до 18 років і пенсіонерам при наявності пенсійного посвідчення – оформляється безкоштовно

Студентам до 21 одного року, при пред’явленні студентського документа, віза безкоштовно.

У разі виїзду дитини до 18 років з одним батьком.
Необхідні документи:

– КОПІЯ довіреності від другого батька, а в разі неможливості її отримання – документи, що підтверджують причину відсутності доручення (копія свідоцтва про смерть, довідка матері-одиночки і т. п.)

У разі виїзду дитини до 18 років без батьків
Необхідні документи:

– КОПІЯ довіреності на вивезення дитини від обох батьків, а в разі неможливості отримання доручення від одного з батьків – документи, що підтверджують причину її відсутності (копія свідоцтва про смерть, довідка матері-одиночки і т. п.).

УВАГА! Оригінал довіреності на виїзд дитини залишається у туриста. При передачі оригіналу довіреності нам наша фірма не несе відповідальності за його збереження.

Консульський збір складає 35 євро. (При подачі документів більш ніж за 7 робочих днів до бажаної дати отримання пакета документів)
Термінова вартість – 70 євро. (При подачі документів менше ніж за 7 робочих днів до бажаної дати отримання пакету документів).

БОЛГАРІЯ – Літо 2012. Раннє бронювання відпочинку в Болгарії

Оксана Козловська, директор туристичної фірми “Датур” в Житомирі: “З року в рік раннє бронювання турів до Болгарії стає все більш популярним серед туристів України. Раннє бронювання турів сприяє економії Ваших коштів, дозволяючи насолодитися прекрасним відпочинком в цій дивовижній країні з мінімальними витратами!”

Адреси офісів Датур:

м. Житомир, вул. Київська, 79
м. Житомир, вул. Київська, 25

Телефони: (0412) 36-12-33, 41-27-60 ,41-86-06
Оксана Козловська 067-410-51-73 ok_oa@mail.ru
Вікторія Казмірук 066-347-70-60 datour@ukr.net
Артем Козловський 063-63-68-262, 067-345-07-07 artourizm@rambler.ru
Алла Федорко 050-463-22-21 ftour@ukr.net

м. Вінниця, вул. Пирогова 23-А, ТРЦ «FERIDE PLAZA»
(0432) 55-26-85 Марина, 068-111-39-49 doc.mar @ mail.ru

Бажаємо Вам яскравого відпочинку з туроператором Датур!