Спорт Житомира: у вихідні Житомир прийме відкритий всеукраїнський турнір з бойового самбо

В Житомирі пройде всеукраїнський турнір з бойового самбо “Патріот”.

Змагання буде захоплюючим, та видовищним, оскільки в наше місто з’їдуться найсильніші бійці з усієї України. Житомирські вболівальники зможуть підтримати наших земляків. Відомо, що в обласній федерації бойового самбо, яку очолює Вадим Голуб тренуються дуже сильні спортсмени, які здобувають нагороди на турнірах міжнародного рівня.

Цієї суботи 31-го березня усіх шанувальників контактних видів єдиноборств запрошуємо на 11-30 в спортзал ДЮСШ №2 (вул. Хлібна, 24).

Підтримаймо наших!

____________________________________________________________________________

Самбо (абревіатура, утворена від словосполучення «самооборона без зброї» російською мовою «Самооборона без оружия») — вид спортивного єдиноборства, а також комплексна система самооборони, розроблена в СРСР на основі дзюдо і доповнена елементами з багатьох інших видів єдиноборств. Однак офіційною за часів СРСР була легенда, про те, що самбо є цілком самостійним синтезом різноманітних національних видів єдиноборств народів Радянського Союзу.

Офіційною датою народження цього виду спорту прийнято вважати 16 листопада 1938 року, коли вийшов у світ Наказ по Всесоюзному комітетові у справах фізкультури і спорту при РНК СРСР № 633 «Про розвиток боротьби вільного стилю» («боротьба вільного стилю» було первісним найменуванням спорту, пізніше перейменованого в «самбо»).

Самбо підрозділяється на два види: самбо спортивне і бойове. З 1972 року проводяться міжнародні змагання з боротьби самбо. Самбо культивується в більш ніж 70 країнах світу. У 1981 році МОК визнав боротьбу самбо олімпійським видом спорту, але в програму Олімпіад цей вид боротьби до цих пір жодного разу не був включений.

Є думка, що невизначений статус самбо в олімпійському світі позначається на популярності цього виду спорту: багато спортсменів-самбістів стали виступати на змаганнях з дзюдо. Тим не менш, останнім часом число практикуючих самбо збільшується.

Записати свою дитину на самбо? Ви маєте таку можливість. Телефонуйте: (063) 623-60-40