Станція швидкої допомоги Житомира поповнила свій рухомий склад

Станції швидкої і невідкладної допомоги передали дві карети швидкої, одна з яких від німецького товариства Червоного хреста.

Авто мали доставити раніше, але бюрократична тяганина, пов’язана з розмитненням авто, зайняла багато часу.

На урочистому врученні автомобілів міський голова Володимир Дебой підкреслив: щоб карети швидкої все ж дійшли до адресата, довелося докласти чимало зусиль багатьом людям:

“Це, безумовно, результат роботи команди. Це співпраця з Товариством Червоного Хреста Німеччини, і тут велика заслуга Володимира Башека – головного лікаря дитячої міської лікарні. Це – ініціатива і підтримка депутата міськради Михайла Пухтаєвича, який другий автомобіль привіз і передав за власний рахунок. Завдяки цьому сьогодні став можливим вихід на лінію цих машин. Це вперше в історії швидкої допомоги міста безкоштовно передаються такі карети швидкої”.

А от міський протитуберкульозний диспансер у якості гуманітарної допомоги отримав спеціалізоване обладнання. Тут ініціативу проявило Житомирське відділення всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ/СНІД. Розповідає керівник відділення Дмитро Сапсай:

“Ми за благодійні кошти організації допомогли облаштувати кабінет з контрольованого лікування туберкульозу у ВІЛ-позитивних людей. Ми передали комп’ютер, спеціалізовані медичні шафи, холодильник для препаратів, одноразові маски, контейнери для збору мокротиння. Ми розуміємо, що державне фінансування є недостатнім, тому вирішили допомогти медикам, аби вони могли більш якісно виконувати свою роботу”.

Додамо лише, що цю благодійну акцію було приурочено до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, який відзначається 24 березня.

Житомирська Хвиля