Студентів житомирського агроуніверситету відправлять на роботу у село

Керівників вишів системи агропромислового комплексу Житомирщини зобов’яжуть звітувати про те, як закріплюються на селі їх випускники.

До прийняття такого рішення членів обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення спонукала ситуація із закріпленням молодих спеціалістів, навчених за бюджетні кошти.

Микола Дідківський, начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації: “Якщо в перший рік після випуску до місць розподілу на підприємства АПК області прибуває 50 відсотків молодих фахівців, то уже через рік залишається працювати на селі лише кожен п’ятий з них. У 2011 році в аграрний сектор економіки ми направили випускників вишів 3-4 рівнів акредитації 415 чоловік, прибули за направленнями 302, приступили до роботи 221”.

За словами керівника галузевого управління, за таких умов варто було б розглянути доцільність обов’язкового відпрацювання хоча б трьох років для тих випускників, які навчались за державний кошт.

Поки що постановили в травні заслухати керівників вишів – яких спеціалістів підготували і які перспективи їх працевлаштування.

Житомирська Хвиля