Територія фруктового саду у Житомирі має залишитись «зеленою зоною», – депутат Величко

Нагадаємо, у зв’язку з можливим продажем ботанічного (фруктового) саду на наступній сесії 29 березня, депутат та вчитель Величко Олександр публічно запропонував іншим опозиційним депутатам спільно заявити про відстоювання побажань більшості житомирян і зберегти «зелену зону».

За словами депутата, позиція має бути простою і зрозумілою, і для цього достатньо трьох пунктів:

1. Земля ботанічного (фруктового) саду по вулиці Корольова, 39 має залишитись у власності громади Житомира, а значить має належати кожному житомирянину як представнику цієї громади.

2. Територія має залишитись «зеленою зоною» і в найближчому майбутньому має бути облаштованою із врахуванням умов для відпочинку батьків з дітьми, людей поважного віку.

3. В Бюджеті міста 2013-2015 років мають бути передбачені кошти для благоустрою даної території як зони відпочинку громади Житомира. Розрахунки мають здійснюватися публічно.

За словами Величка Олександра, деякі депутати з опозиційних партій висловлювали підтримку такої заяви.

«Ми також пропонуємо іншим партіям та громадським організаціям приєднатись до цієї заяви. Команда «Громадянської позиції» не наполягає саме на такому формулюванні, але суть має зберегтись. Якщо питання не буде виноситись на цю сесію, заява і позиція мають залишитися незмінними», – говорить Величко Олександр.