У Житомирі оголошено весняний місячник

З 26 березня по 26 квітня оголошено весняний загальноміський благоустрій та санітарне прибирання міста.

Міський голова зазначив, що вже є ініціатива ректора Житомирського державного університету імені Івана Франка Петро Сауха щодо залучення громади до прибирання – закріплення за закладами освіти міста певної території для її санітарного утримання не лише під час весняного благоустрою, а й протягом усього року.

«Вже стало традицією кожного року, як тільки сходить сніг, напередодні Великодніх свят прибирати місто, вулиці, свої двори, офіси, парки, сквери. Благоустрій міста – це справа не лише комунальних служб, а кожного мешканця. Тому завдання цьогорічного місячника – об’єднати зусилля, скоординувати дії усієї громади міста», – зазначив заступник міського голови Микола Боровець.

Особливістю цьогорічного весняного благоустрою, за словами Миколи Боровця, є врегулювання питання збору та вивозу сміття у приватному секторі, утримання у належному санітарному стані зупинок громадського транспорту, закріплення за підприємствами, організаціями міста, а також працівниками міськвиконкому клумб та міських квітників для догляду та оформлення, стимулювання активної громади, зокрема, визначення двору зразкового порядку.

Як інформує управління по зв’язках з громадськістю міської ради, рішенням виконкому затверджено комплекс заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля, приведення у належний санітарний стан прилеглих та закріплених територій, упорядкування внутрішньобудинкових територій та фасадів будинків, ліквідації стихійних сміттєзвалищ, очищення від сміття берегів річок, парків, скверів, озеленення та квіткове оформлення, архітектурне впорядкування міста, облаштування спортивних майданчиків.

Міськвиконком закликає керівників підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, підприємців, навчальні заклади, керівників політичних партій, релігійних конфесій, власників житлових будинків, військові частини та населення забезпечити та слідкувати за підтриманням належного санітарного стану на закріплених та прилеглих територіях.