В Коростені вже другий день біля міськради протестують чорнобильці

Коростенці-чорнобильці вже другий день стоять біля міської ради з акцією протесту, а також із зверненнями до Президента України та міського голови.

Коростенська громадська організація «Союз ветеранів ліквідації чорнобильської катастрофи» написала два звернення із вимогами, один до Президента Віктора Януковича, Верховної Ради та Кабінету Міністрів, інший до міського голови Володимира Москаленка.

Проте до цього, чорнобильці вже писали безліч листів до Міністерства України та Президента.

Чорнобильці хочуть аби влада переглянула чорнобильське законодавство

Також ліквідатори вимагають аби за харчуванням дітей-чорнобильців слідкували певні органи.

Віталій Юшкевич, голова ради Коростенської громадської організації “Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи”: «Сьогодні ми зібралися для того аби відстояти свої права, аби виявити фіктивних ліквідаторів. Аби нашим дітям-інвалідам, яким виділяють путівки на оздоровлення, не відправляли у спортивні табори. Ми хочемо аби їм виділили більше коштів на харчування або в повній мірі віддавали те, що мають віддавати».

За словами голови ради Коростенської громадської організації, зараз ліквідаторів нараховується приблизно 2300 чоловік, з яких більшість є інвалідами

Вимоги до Президента України:

1. Переглянути Чорнобильське законодавство (тому що йде грабіж з державного бюджету);
2. Опублікувати у засобах масової інформації та на офіційному сайті Пенсійного фонду списки чорнобильців (аби ті, хто дійсно був під час аварії у Чорнобилі бачили імена інших );

Вимоги до міського голови

1.Створити єдиний реєстр ветеранів( в цьому проханні чорнобильцям відмовили);
2.Безкоштовна медицина, тощо

Чорнобильці планують проводити безстрокову акцію до тих пір, поки не приїде хтось з Міністерства чи Верховної Ради. Сьогодні, 31 березня біля коростенського міськвиконкому зібралося більше 50 чоловік. Люди ще підходять.

Марина Кузьменко