В Житомирі весна покаже, хто де смітив

Скоро потепліє, сніг розстане, пройде весняний паводок і житомиряни побачать хто де смітив.

Поки був сніг – бруду видно не було. Але зараз він починає вилазити назовні. Хтось казав, якби ми не смітили, не жили б у бруді. А якби ще й трохи прибирали за собою – то взагалі створили б собі гарні умови життя. Очевидно, хтось розумний це казав…

В квітні Житомир очікує весняний місячник з санітарного прибирання міста. Виконавчий комітет Житомиської міської ради вирішує:

1. Провести в Житомирі у квітні місяці 2012 року весняний загальноміський благоустрій та санітарне прибирання міста.

2. Рекомендувати виконавчим органам Житомирської міської ради, керів­никам підприємств, організацій, установ, політичним партіям, релігійним конфесіям, власникам житлових будинків, вуличним, домовим комітетам, населенню, військовим частинам, дислокованим на території міста привести у належний стан вулиці, прилеглі, закріплені, прибудинкові та ви­робничі території, зелені і лісові смуги, квітники, береги річок та водойм, парки, сквери, криниці, природні джерела, паркани, зупинки громадського транспорту, дорожні знаки, надані в користування земельні ділянки, бігборди, рекламні вивіски, щити для оголошень, інформаційні тумби, сітілайти, опори по вулицях міста, відповідно до балансової належності тощо, за­лучивши для цього наявні трудові та матеріально-технічні ресурси.

Провести роботи з впорядкування кладовищ, братських могил, військо­вих поховань, облаштування пам’ятних місць, пов’язаних з подіями Великої Вітчизняної війни, прибирання сміття.

3. Організувати та провести в квітні місяці поточного року загальноміський санітарний день, приурочений до всеукраїнського Дня довкілля, з прибирання в місті закріплених і прилеглих територій, парків, скверів, лісопаркових зон, берегів річок та водойм, відповідно до плану заходів.

Під час місячнику щотижнево проводитимуться рейди. Виявлятимуть юридичних та фізичних осіб, які ухиляються від прибирання закріплених і прилеглих територій, не укладають договори на вивезення і захоронення від­ходів, утворюють сміттєзвалища, засмічують місто.

До цих несвідомих громадян вживатимуть заходи впливу на їхню правосвідомість.