ВООЗ: У майбутньому люди будуть вмирати від подряпини

Європою ширяться невиліковні інфекції

16 березня, у Всесвітній день сну, стали відомі невтішні прогнози Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) щодо майбутнього землян.

День сну відзначається щорічно у третю п’ятницю березня за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я. У цей день і ВООЗ, та інші медичні організації нагадують про проблему безсоння і недосипання, закликаючи людей дотримуватися здорового способу життя.

Втім, в цьому році у ВООЗ не обмежилися нагадуванням, що в ідеалі дорослому здоровій людині спати потрібно 7-8 годин на добу. Як пише Telegraf.by, згідно з новою доповіддю організації, якщо сьогодні у світі не зроблять серйозних заходів з боротьби з поширенням тютюнопаління, від сигарет менш ніж за сто років загине мільярд людей (сьома частина нинішнього населення планети).

У ВООЗ констатували, що щорічно через куріння на землі вмирає понад п’ять мільйонів людей старше 30 років, тобто, одна людина кожні шість секунд.

Також експерти прогнозують захід сучасної медицини в цілому. Як пише The Telegraph, у ВООЗ впевнені, що здоров’я населення планети буде дедалі погіршуватися. Глава організації Маргарет Чен заявила, що в майбутньому смертю може закінчуватись будь-яка подряпина, оскільки вже зараз багато антибіотики перестають працювати і бактерії стають стійкими до ліків. Це ставить під загрозу результати практично всіх операцій. Чен висловила сумніви в ефективності нещодавно розроблених ліків проти туберкульозу, малярії, бактеріальних інфекцій та ВІЛ/СНІД.

Серед іншого у ВООЗ напророкували дорожнечу медпрепаратів, що йде на зміну антибіотиків. Внаслідок високої токсичності даних коштів пацієнтів будуть чекати побічні ефекти, а терміни одужання будуть збільшуватися.

Нагадаємо, згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, в країнах, що розвиваються 90% хворих з глаукомою (група очних захворювань – ред.) людей навіть не підозрюють про свою хворобу. У розвинених країнах цей показник дорівнює 50%. У Європі, відзначають експерти, поширюються невиліковні інфекції, викликані бактеріями на зразок K.pneumoniae (збудник провокує зараження крові), пише ЛІГАБізнесІнформ.