Влада озвучила, хто отримає цифрові ТВ-тюнери безкоштовно

Вчора, 21 березня, Кабінет міністрів прийняв постанову, якою визначається порядок використання коштів з держбюджету для забезпечення незаможних сімей цифровими ТВ-тюнерами.

Зокрема, документом передбачені такі категорії громадян, які можуть безкоштовно отримати вказані пристрої:

– всі інваліди першої та другої групи, в тому числі інваліди війни цих груп,
– інваліди війни третьої групи,
– особи, які виховують дитину-інваліда, за умови, якщо дитина не перебуває на держутриманні,
– особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну допомогу згідно із Законом України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”,
– особи, які отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг в 2011-2012 роках.

Для того, щоб безкоштовно отримати телетюнер, користувачеві із зазначених категорій потрібно до 1 липня 2012 року звернутися до місцевих управлінь соціального захисту населення з відповідною заявою.

Доставка телетюнера буде здійснюватися поштою в міру надходження заяв – хто раніше подасть заяву, той раніше одержить приставку.

Нагадаємо, в Україні здійснюється перехід на цифрове телевізійне мовлення. Всього в цифровому пакеті буде доступно 32 телеканали.

Передбачається, що цифровий сигнал стандарту DVB-T2 буде кодуватися, і для перегляду ефірного ТБ знадобляться спеціальні тюнери. Перша партія таких декодерів вже надійшла в Україну.

Нагадаємо також, що в держбюджеті на цей рік передбачено 350 млн. 120 тис.грн. на закупівлю таких пристроїв. Очікується, що для звичайних користувачів ціна на приставки в роздробі складе близько 600 грн.

За матеріалами: Лігабізнесінформ