Як у Житомирі губернатор вітав жінок з 8 Березня

Вчора, 6 березня в обласній державній адміністрації керівники області вітали кращих жінок Житомирщини.

Матерів-героїнь, жінок, удостоєних державних нагород, жінок-депутатів, представниць різних галузей господарства, матерів та вдів воїнів-інтернаціоналістів.

“Жінка – насамперед мати, берегиня роду, уособлення ніжності і добра”, – сказав голова облдержадміністрації Сергій Рижук.

Він повідомив, що на території Житомирщини проживає 10 тисяч багатодітних сімей, в яких виховується понад 34 тисячі дітей. В області проживає 6388 матерів, удостоєних почесного звання України «Мати – героїня».

“До вирішення завдань розвитку Житомирщини обласна державна адміністрація залучає і надалі залучатиме активних і впливових жінок області. Адже саме ви вмієте долати життєві труднощі, робити конкретну справу заради людей, держави”, – звертаючись до жінок, присутніх у залі, зазначив Сергій Рижук. – “Віддаємо данину любові, шани, поваги і вдячності вам, кому ми зобов’язані життям, родинним затишком, всім прекрасним і чарівним, що є у нашому житті”.

Гарні слова звучали на адресу жінок-матерів. Серед них Катерина Ковальчук з Лугинського району, яка виховала 5 дітей, троє з яких –військовослужбовці та двоє – працівники органів внутрішніх справ; Тетяна Щавинська — тренер-викладач Баранівської спортивної школи, кандидат у майстри спорту України з дзюдо, проживає в селі Мар’янівка та виховує чотирьох дітей, двоє з яких – прийомні; Ніна Данильченко (Негерей) з Коростишівського району – мати-героїня, жінка-епоха, знана активістка комсомольського руху на Житомирщині; Олена Кузубяк з Новоград-Волинського, яка разом із чоловіком виховує трьох прийомних дітей та рідного сина.

За підсумками минулого року Житомирщина досягла гарних успіхів у промисловості, сільському господарстві. Значною мірою цей результат обумовлений активною життєвою позицією жіночої половини нашого регіону.

Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації