Європа без віз! – Недорогі морські круїзи від “Датур” (частина 2)

Останнім часом круїзний відпочинок стає все більш популярний.

Основною особливістю круїзного відпочинку є те, що, побувавши у морському або річковому круїзі одного разу, будь-яка людина, як правило, бажає відправитися в круїз ще раз.

Круїзний відпочинок приваблює мандрівників саме своєю всеосяжність, адже, заплативши за одну круїзну путівку, є можливість побачити не одну країну і побувати не в одному місті, а також подорож у поєднанні із зручністю і відмінним сервісом на борту.

ПРЕДСТАВЛЯЄМО ДЛЯ ВАС ТРИ ПРОГРАМИ:

ПРОГРАМА № 1 “Рай Адріатики”

ПРОГРАМА № 2 «Перлини трьох морів»


На теплоході “ARION” – класичний комфортабельний теплохід, ідеальний вибір для подорожей, проведення конференцій, «закритих заходів», корпоративних зустрічей і просто відпочинку дружною сім’єю і компанією.

Програма круїзу

ПЕРШИЙ ДЕНЬ ПОДОРОЖІ – КОТОР

– місто моряків, перша зупинка на нашому шляху …

Пішохідна екскурсія по місту Котор (включено у вартість), знаменитому курорту на чорногорському узбережжі. Розташоване біля підніжжя гори Ловчен на березі Бока Которської затоки, це середньовічне місто унікальне за своєю красою. Котор внесений до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в 1979 році.

Огляд міста передбачає пішохідну прогулянку, де Ви побачите найвідоміші пам’ятки – годинну вежу VIII століття, церкву Св. Луки з XII століття, Кафедральний собор Св. Тріфуна з XII століття (без відвідування). Тривалість прогулянки 1,5 години. В такому казково красивому місці починається круїз «Перлини трьох морів» …

Теплохід буде чекати Вас в порту, поруч зі старим містом, 5 хвилин пішки від головних воріт старого міста. Посадка на борт з 11:00 до 12:30.

Відправлення теплохода в 14:00.

Наша подорож починається в одному з найкрасивіших фьордів південного узбережжя – Бока Которської бухті. Боку кожен бачить по своєму – художники, поети, автори подорожніх нотаток, вчені, туристи. Кожен знаходить для себе мотив або натхнення, однак, всі вважають її чимось особливим, небуденним. Ми будемо пропливати повз міст Герцег-Нові, Рисан, Пераст – звідки і пішло мореплавство в Чорногорії, уздовж найкрасивіших гір, які милуються собою, відбиваючись в кристально чистій воді; поблизу островів – Госпа од Скрела (Мала Госпа, острів Оток), на якому стоїть монастир Ордена єзуїтів з церквою Богородиці, штучного острова «Богородиці на рифі», острів Святого Георгія.

Місцева валюта: ЄВРО.

ДРУГИЙ ДЕНЬ ПОДОРОЖІ – В МОРІ

Нас чекає довгий перехід від Адріатики до берегів Егейського моря сонячної екзотичної Туреччини.

Цей день ви можете присвятити повністю собі і тільки собі, познайомитися з усією інфраструктурою і доброзичливим персоналом теплохода M/V ARION. Приймайте сонячні ванни на верхній палубі, насолоджуйтеся красивими видами пропливаючими мимо грецьких островів.

Перемагайте в іграх на кубок «ARION» біля басейну, відвідайте різні семінари по догляду за волоссям і тілом, навчитеся правильно сервірувати і декорувати стіл, грати в рулетку, перемагайте в караоке-битві …

Наша весела група аніматорів приготувала для Вас цікаву і різноманітну програму розваг … Цілий день на борту атмосфера нескінченних веселощів і свята …

Не пропустіть перехід через чудовий Коринфский канал – 19:30 – 21:30.

ТРЕТІЙ ДЕНЬ ПОДОРОЖІ – КУШАДАСИ

Прибуття в порт в 13:00.

Це одна з найвідоміших туристичних метрополій Туреччини з багатим минулим.

Найрізноманітніші сили, що борються за цей важливий порт в Середземному морі, залишили свій відбиток в історії Кушадаси, старі квартали якого поділені між собою вузькими провулками з традиційними двоповерховими будинками і внутрішніми двориками. Символом Кушадаси за правилом можна вважати – старовинну фортецю на Голубиному острові, що була побудована тут ще в 16 столітті. Ця фортеця бездоганної краси має чудовий вигляд як з берега, так і з моря. Тут з давніх часів був морський порт, який є найкращим пристанищем для великих кораблів.

Саме тут, неподалік від порту знаходиться древнє місто Ефес.

Додаткова екскурсія:
• «Ефес – чудо світу»
– друге за величиною місто античності після Рима, засноване ще в 15 столітті до н.е. прекрасними войовничими амазонками. Найвідоміша пам’ятка давнього міста – це храм богині Артеміди, покровительки тваринного світу, який є одним з семи чудес світу. Поряд з цим відомі всьому світові такі пам’ятники культури як Бібліотека Цельсія і витончений храм Адріана. Для християн це особливе місце, яке стало останнім притулком Святої Діви Марії. Будинок Богородиці приваблює безліч паломників зі всього світу.

Відправлення теплохода з порту Кушадаси в 19:00.
Місцева валюта: ТУРЕЦЬКА ЛІРА

ЧЕТВЕРТИЙ ДЕНЬ ПОДОРОЖІ – ПІРЕЙ (АФІНИ)

Прибуття теплохода в порт в 10:00.

“… але наше місто, за велінням Зевса і турботами безсмертних богів, ніколи не буде зруйноване, раз настільки великодушна покровителька, дочка могутнього батька свого, Афіна Паллада простягла над ним свої руки …” Солон

Греція, Еллада, як її називають місцеві жителі, оспівана поетами давніх часів, відкриває для Вас свої ворота. Ця країна внесла неоцінимий внесок у європейську культуру. Література, архітектура, філософія, наука, система державності, закони, мистецтво та міфи заклали основу сучасної європейської цивілізації. Масштаби і розмах деяких споруд часом захоплюють дух навіть у побаченої видовища сучасної людини. Саме в цій країні народилося театральне мистецтво, література, міфологія, олімпійські ігри, вишукана архітектура, музика … Густонаселені долини, протоки, бухти, гроти, пляжі, карстові воронки й печери, ущелини, скелясті береги, лагуни, гаї оливкових і фінікових дерев, виноградники і цитрусові сади … І все це Греція!

Додаткова екскурсія:
• «Афіни – колиска цивілізації»
– столиця Греції, місто з тисячолітньою історією, де легенда і історія складають єдине ціле.

Під землею Аттики лежать пласти цивілізації, що сягають своїм корінням в глибину століть, в епоху зародження людства. Сьогодні на цій землі живе і вирує сучасний мегаполіс, який протягом декількох тисячоліть пережив періоди розквіту і занепаду, величі і приниження, блиску й невідомості. Найвідомішим символом міста є музей Акрополь – «афінський Кремль», який є одним з скарбів світової спадщини ЮНЕСКО, храм Ніки, залишки храму Артеміди, храм Ерейхтон і знаменитий Парфенон. Визначні пам’ятки цього міста можна перераховувати безкінечно, але краще 1 раз побачити! Тривалість екскурсії 2 – 3 години.

• «Традиційна Еллада» – ця екскурсія складається з відвідин одного з національних ресторанів, де можна буде продегустувати національні напої, закуски, познайомитися з традиціями цієї дивної країни, подивитися національні танці, а також спробувати себе в ролі виконавця знаменитого на весь світ сертакі.

Тривалість екскурсії 2 – 3 години.
Відправлення з порту Піреї в 21:00.
Місцева валюта: ЄВРО.

П’ЯТИЙ ДЕНЬ ПОДОРОЖІ – ПАТРИ

Прибуття теплохода в Патри в 8:30.

Патри – третє за величиною місто Греції, а також головний порт Пелопоннесу. Патра – це місто з багатою історією, і безліччю чудових пам’яток, таких як середньовічний замок, римський Одеон (II ст.) і римський театр.

Небесним покровителем Патри вважається Апостол Андрій. У величезному кафедральному соборі протягом багатьох років зберігаються мощі (чесна глава) святого Апостола Андрія Первозванного. Також в цьому соборі можна побачити той самий хрест, на якому в 66 році він був розп’ятий.

Додаткові екскурсії:
• «Олімпія – місто богів».
Це місто справжній археологічний музей під відкритим небом, з безліччю історичних і культурних пам’яток архітектури.

Помилуватися стародавніми руїнами сюди приїжджають туристи з усього світу. Тут кожен камінь – жива історія, яка застигла в таких пам’ятках, як Храм Зевса і Храм Гери, гімнасії, Олімпійський Стадіон, де донині зберігається традиція запалювання Олімпійського вогню, який подорожує потім по всьому світу.

Тривалість екскурсії 5 – 6 годин.

• «Монастир Мега Спілео» – неподалік від красивого гірського села Калаврита, на висоті більше 1000 м знаходиться один з найстаріших монастирів Греції Mega Spileo – Велика печера, що є значним центром духовного життя Пелопоннеса.

На цьому місці за переказами апостол Лука писав своє Євангеліє і зробив з мастики і воску ікону Божої Матері, до якої понині стікається безліч паломників і отримує від неї зцілення і допомогу. 23 серпня 325 року – день заснування монастиря святим Симеоном і Федором, з моменту чудесного отримання ікони в одній з печер.

Тривалість екскурсії 5 – 6 годин.

Відправлення з порту Патри в 20:30.
Місцева валюта: ЄВРО.

ШОСТИЙ ДЕНЬ ПОДОРОЖІ – ІГУМЕНІЦА

Прибуття теплохода в порт в 7:00.

Це відносно нове місто, яке був відбудоване після Другої світової війни. А в стародавні часи це було лише рибальське селище. Головним достоїнством міста та його околиць є гірські прогулянки з видами дикої природи і пляжі. Головний пляж – Сівоті, розташований в 20 хвилинах їзди від Ігуменіци. Саме з цього порту ми пропонуємо вам екскурсію в унікальне місце Греції – Метеори.

Додаткова екскурсія:
• «Святі Метеори»
– це чернеча країна в горах («метеорос» – паряться в повітрі). Грандіозні скелі, що спрямовуються вгору, з рівної поверхні фессалійської долини і досягають висоти 400 м, являють собою рідкісне геологічне явище.

Шість великих відвідуваних монастирів, багато маленьких покинутих келій аскетів, незліченна кількість настінного іконопису, сотні скарбів – ікон, рукописів, книг, мідного церковного посуду, облачення, предмети щоденного вжитку і пожертвування – складають другий великий комплекс монастирів після Святого Афона.

У 1989 р. ЮНЕСКО занесла Метеори в каталог пам’яток світової спадщини. Після відвідування монастирів біля підніжжя гір, в одному з місцевих ресторанів села Каламбака ви зможете спробувати найкращі страви грецької та місцевої кухні.

Тривалість екскурсії 8 – 9 годин.

Відправлення з порту Ігуменіца в 18:00.
Місцева валюта: ЄВРО.

СЬОМИЙ ДЕНЬ ПОДОРОЖІ – БАРІ

Прибуття в порт Барі в 9:00.

Барі – один з найпривабливіших міст південної Італії, найважливіший морський порт, красиве місто з багатою історією, в якому лаконічно поєднуються стрімкий темп і суєта індустріальної частини міста і повільне, розмірене життя старої частини міста з її чудовими соборами, пам’ятниками, сонячними площами і вузькими вуличками.

У вартість круїзу включена оглядова екскурсія по місту на комфортабельному автобусі. Під час екскурсії буде можливість познайомитися з архітектурою, культурою та історією цього міста. Місто Барі є одним з найбільш культурних і торгових міст Південної Італії. Символом міста є Базиліка Святого Миколи Чудотворця, в якій ось уже як тисяча років спочивають чесні мощі Святого.

Зупинка біля Швабського замку, побудованого німецьким імператором Фрідріхом II. Після чого піша прогулянка до Кафедрального Собору Св. Сабіно, який знаходиться в центральній частині старого міста. Родзинками міста є його театри – Піччіні, Петруццеллі і Маргарита.

Прогулюючись з гідом по вузьких вуличках старого міста, ви потрапите на головну площу старого міста Феррарезі і чудову набережну, побудовану за часів Муссоліні. Завершить пішохідну екскурсію огляд Базиліки Святого Миколи Чудотворця. Веде молебень православний СВЯЩЕНИК.

Тривалість екскурсії – 1,5 – 2 години. Після завершення екскурсії – молебень з акафістом на мощах Святого Миколая.

Додаткові екскурсії:
• Альберобелло
– це абсолютно фантастичне місце, де можна побачити білі казкові будиночки з конічними дахами, що нагадують житла казкових гномів – «трулли». Дивно, але в них і до цього дня живуть люди. У багатьох «трулли» зараз відкриті магазинчики, де можна купити цікаві сувеніри. Місто знаходиться під охороною ЮНЕСКО!

Такого унікального місця немає ніде в світі!

Тривалість екскурсії 3 – 4 години. Повернення в місто на автобусах до 17:00, до відкриття магазинів, для того, щоб Ви могли насолодитися справжнім італійським шопінгом (на цих же автобусах повернення на теплохід в 20:00).

• Матера – місто “Сассі”. Унікальний в своєму роді міський комплекс, що розташувався в двох глибоких ущелинах: “Сассо Барізано” і “Сассо Кавеозо”.

Цей міський комплекс, вирубаний в скелях з туфу, був колискою печерної цивілізації. Тут у злагоді з довкіллям проявилися людські здібності до виживання цілої громади. В кінці 1993 р. ЮНЕСКО оголосив “Сассі” м. Матера надбанням людства. Багато відомих режисерів зняли в цьому магічному місці свої фільми, в тому числі і Мел Гібсон, який зняв гучний на весь світ фільм «Страсті Христові». Під час екскурсії ви зможете відвідати старе місто, розташоване в “Сассі”, прогулятися по характерних двориками, відвідати скельні церкви і побачити типово обставлений будинок-грот.

Shopping: Всі достоїнства Барі будуть неповними без згадки божевільного шопінгу, якому надається безліч туристів, що спеціально приїжджають для цього на Апеннінський півострів. Шопінг в Італії – справжній ритуал. Асортимент, розпродажі, вибір, знижки. Тільки той, хто освоїть цю науку, зрозуміє, що таке шопінг по-італійськи. Спеціально для Вас після повернення в місто ми робимо зупинку на головній вулиці Барі Via Sparano і даємо можливість відвідати найкращі магазини Італії.

В 20:00 ми організуємо трансфер від центру міста до теплохода, щоб Ви могли вдосталь насолодитися приємним шопінгом …

Відправлення теплохода з порту Барі в 23:00.
Місцева валюта: ЄВРО.

ВОСЬМИЙ ДЕНЬ ПОДОРОЖІ – КОТОР

Навігація в Бококоторськой затоці! Це найбільший і найкрасивіший морський фьорд, який врізається в сушу на 28 кілометрів. Старовинні міста, розташовані по берегах затоки, підперезані фортечними стінами, вежами, церквами і чудовими будівлями, є живими свідоцтвами казок і легенд про море.

В такому казково красивому місці закінчується круїз «Перлини трьох морів». До нових зустрічей!

Прибуття в порт в 9:00.
Висадка пасажирів з теплохода до 10:00.

Але ви отримаєте справжнє задоволення, якщо продовжите свій відпочинок в гостинній Чорногорії ….
Готелі цієї красивої країни – до ваших послуг!

Вартість круїзу на людину в євро


Ціна дана на дорослих

Знижки для дітей:
– До 2 років – безкоштовно
– 2 – 12 років з двома дорослими – 50% знижки на всі послуги, включені в ціну (за винятком авіаперельоту, трансферу і страховки)

Оплата у гривнях за курсом НБУ + 2%

У вартість входить:
– проживання на теплоході в каюті обраної категорії
– харчування повний пансіон:

Ранковий чай/кава до 7:00
Сніданок – шведський стіл в ресторані і лидо-барі
Обід – обслуговування a la carte і шведський стіл в лидо-барі
Денний чай з 16:00 до 16:30
Вечеря – обслуговування a la carte у ресторані
Нічна закуска після 23:00

– культурна та розважальна програма на кораблі
– користування парасольками і лежаками біля басейну на кораблі
– портові збори для всіх портів
– страховка
– чайові для персоналу корабля
– оформлення Shore Pass (отримуєте на борту*)
– екскурсії згідно програми

* C “shore pass” у Вас є можливість сходити з теплохода і повертатися необмежену кількість разів, документ необхідно повернути на ресепшн з остаточного повернення на теплохід.

Звертаємо увагу на те, що видача документів здійснюється від 30 хвилин до 1 години, в залежності від тривалості проведення процедури паспортного контролю поліцією в порту.

В ціну не включено:
– Додаткові екскурсії
– Напої в барі і ресторані;
– Деякі послуги та сервіс на теплоході*

* Платними на борту корабля є: продукція барів, масаж, послуги фотографа, салону краси, супутниковий зв’язок, Інтернет. На теплоході є досвідчений медичний персонал. Лікування – платне. Вартість лікування покривається медичною страховкою в рамках страхового поліса і компенсується страховою компанією після повернення. Для зручності на борту діє система безготівкової оплати (за готівковий розрахунок проводиться тільки оплата додаткових екскурсій)

ПРОГРАМА № 3 “Бар-Барі-Бар”

Триденна екскурсія на паромі “SVETI STEFAN” з Бара (Чорногорія) в Барі (Італія)

Програма круїзу

1-й день – відправлення парома з порту Бар в 23:00

2-й день – сніданок у ресторані парома близько 7:00. Прибуття в місто Барі (Італія) близько 8:30. Оформлення shore pass, який дає право безперешкодно виходити з корабля і заходити на корабель тільки з копією паспорта і поліцейською візою.

ОГЛЯД МІСТА БАРІ І АЛЬБЕРОБЕЛЛО АБО МАТЕРА З ДЕГУСТАЦІЄЮ (включено у вартість!)

По прибуттю порома в порт міста Барі зустріч з російськомовним гідом. Оглядова екскурсія по місту на комфортабельному автобусі. Під час екскурсії буде можливість познайомитися з архітектурою, культурою та історією цього міста. Місто Барі є одним з найбільш культурних і торгових міст Південної Італії. Символом міста є Базиліка Святого Миколи Чудотворця, в якій ось уже як тисяча років спочивають чесні мощі Святого.

Зупинка у Швабського замку, побудованого німецьким імператором Фрідріхом II. Після чого піша прогулянка до Кафедрального Собору Св. Сабіно, який знаходиться в центральній частині старого міста. Родзинками міста є його театри – Піччіні, Петруццеллі і Маргарита. Прогулюючись з гідом по вузьких вуличках старого міста, ви потрапите на головну площу старого міста Феррарезі і чудову набережну, побудовану за часів Муссоліні. Завершить пішохідну екскурсію огляд Базиліки Святого Миколи Чудотворця, де кожен будній день проходить православний молебень на мощах Святого. Веде молебень православний СВЯЩЕНИК.

Тривалість екскурсії – 1.5 години. Після завершення екскурсії – молебень з акафістом на мощах Святого Миколая. Для бажаючих – вільний час.

Далі – 2 варіанти програми на вибір:*

1-й варіант. – О 13.30 – відправлення на автобусі в Альберобелло.
По дорозі в Альберобелло передбачена зупинка в типовому сільському маєтку XVIII століття для дегустації місцевих продуктів. Після закінчення дегустації буде можливість придбати місцеві ласощі, лікери та італійські вина. Тривалість 45 хвилин. Після дегустації переїзд до міста Альберобелло. Це чарівне єдине у своєму роді містечко знаходиться під охороною ЮНЕСКО і є столицею будиночків – “труллі”.

Пішохідна екскурсія з гідом передбачає відвідування старого міста, що складається з двох районів – Айя Піккола і Ріоне Монте, труллі Сіамезе і церкви – трулло Святого Антоніо з Падови.
Під час екскурсії, в одному з таких будиночків, буде можливість купити унікальні сувенірні вироби ручної роботи.

2-й варіант. – В 13:00 виліт на автобусі в Матеру.

Матера – це місто, що представляє дивовижну суміш мистецтва, археології та сучасності.

По дорозі в Матеру передбачена зупинка в типовому сільському маєтку XIX століття для дегустації місцевих продуктів і вин. Після закінчення дегустації буде можливість придбати оливкову олію першого віджиму, місцеві вина, сири та ковбаси. Тривалість дегустації 45 хвилин. Після дегустації переїзд в печерне місто Матера на екскурсію. Екскурсія передбачає відвідання унікального комплексу Сассу-ді-Матера, повністю висіченого в туфовий скелі. Комплекс оголошений ЮНЕСКО надбанням людства і включений в список світових скарбів. В Матері та її околицях знята більша частина культового фільму Мела Гібсона «Страсті Христові».

Пішохідна екскурсія починається з площі Вітторіо Венето, де можна буде побачити такі історичні пам’ятники як: монастир Аннунціата, церква Сан Доменіко, оглядовий майданчик (Сассо Барізано) і стару ринкову площу. Після чого піша прогулянка по вулиці Фьорентино, кварталу Сассо Барізано з відвідуванням типового печерного будинку-музею міського побуту. Далі відвідування оглядового майданчика – височина Мурджа зі слідами палеолітичних печер. Короткий розповідь «Матера в кінематографії». Під час екскурсії буде можливість відвідати також пам’ятники епохи бароко: Площа Седільо – стара площа міста, Палаццо Ланфранки, церква Пургаторіо, церква Св. Франциска, Колона Св. Еустакіо. Завершить пішохідну екскурсію огляд замку Трамонтано. Повернення на площу Вітторіо Венето.

По прибуттю в Барі – вільний час для прогулянок і шопінгу. Місто Барі є одним з найпопулярніших шопінг центрів південної Італії. Тут ви зможете придбати жіночий і чоловічий одяг, якісне шкіряне взуття і модні сумки найвідоміших італійських і світових брендів.

О 20.30 – відправлення на автобусі в порт міста Барі.
Посадка на паром в 21:00 і відплиття в 22:00.

3-й день – прибуття в порт міста Бар в 8:00. Висадка пасажирів.

* Необхідно замовляти одну з програм екскурсії заздалегідь при бронюванні каюти на паромі

Вартість екскурсії залежить від категорії каюти:

* Оплата здійснюється в гривнях по курсу НБУ +2% на день оплати
** Ціна при проживанні 3-х осіб

Розрахунок вартості при різних варіантах розміщення в каютах уточнюйте у менеджерів.

У вартість входить:
– проживання на поромі в каюті обраної категорії
– портові і прикордонні збори в портах Бар і Барі
– сніданок на паромі на другий день (Барі)
– послуги російськомовних гідів
– оформлення виїзних документів (shore pass) до Італії
– переїзди на екскурсійному автобусі
– екскурсія “Барі і Альберобелло” або екскурсія “Барі і Матера”
– дегустація місцевих делікатесів, оливкового масла і вин

Знижки:
– Діти від 0 до 12 років – 25% (тільки на проживання в чотиримісних каютах)

Купити морський круїз
Адреси офісів Датур:

м. Житомир, вул. Київська, 79
м. Житомир, вул. Київська, 25

Телефони: (0412) 36-12-33, 41-27-60 ,41-86-06
Оксана Козловська 067-410-51-73 ok_oa@mail.ru
Вікторія Казмірук 066-347-70-60 datour@ukr.net
Артем Козловський 063-63-68-262 artourizm@rambler.ru
Алла Федорко 050-463-22-21 ftour@ukr.net
м. Вінниця, вул. Пирогова 23-А, ТРЦ «FERIDE PLAZA»
(0432) 55-26-85 Марина, 068-111-39-49 doc.mar @ mail.ru

Потрібен менеджер з туризму з великим досвідом роботи
Резюме за адресою: ok_oa@mail.ru