Юна жителька Озерного Влада: “В школі я можу постояти за себе, бо займаюсь карате!”

Влада півроку відвідує школу карате-до в Озерному. Вдруге приймає участь у змаганнях. Каже, що виходити на татамі їй не страшно.

Тим більше не страшно Владі розбиратися з нахабною поведікою деяких хлопчиків у школі. Каже, що вже може дати здачі і постояти за себе. На тренування ходить три рази в тиждень. Карате цій юній дівчині подобається.

Загалом, як ми побачили, карате починають займатися ну в дуже юному віці – 4-5 років. І до років 7-ми, 8-ми років – дехто вже встигає досягнути рівня виступів на чемпіонатах Європи та світу.

25 березня в Озерному пройшов чемпіонат області з шотокан карате до за версією SKIF. 80 учасників. 200 медалей, грамот та нагород. Учасники з Житомира, Озерного, Новогуйвинська, Коростеня, Ушомира, Нової-Борової, Овруча, Лугин.

Карате до – видовищний контакний, активний вид спорту, з глибокою філософією. Ми не побачили агресії у очах дітей. Тут вчать поважати свого суперника, битися без ненависті, битися зі спокійним серцем за справедливість.

Президент обласного представництва Шотокан карате-до за версією SKIF Олег Мерлушкін каже, що карате на Житомирщині розвивається активно, але до певної межі. Досягати вищих результатів не дозволяє обмежене фінансування. Держава, знаємо, як підтримує освіту, культуру, спорт – обов’язково на словах, а до діла справа рідко доходить. За таких умов каратистам доводиться розраховувати лише на власні ресурси, чого дуже рідко є достатньо, щоб відправити юних спортсменів на міжнародні змагання за кордон.

Чим більше ми висвітлюємо життя федерацій контактних видів єдиноборств, тим більше усвідомлюємо, що відсутність підтримки збоку держави – проблема, яка стосується всіх. Найгірше – це те, що у багатьох клубах діти змушені займатися у непристосованих умовах, оскільки немає коштів для придбання татамі, спортивного інвентаря.

Але дітям, на щастя далеко до проблем дорослих. Вони змагаються, відчувають радість перемоги і вчаться приймати поразки.

Влада може дати відпір будь-якому нахабі у школі

Валерія здобула першу у своєму житті бойову нагороду. Зайняла друге місце

Ходаківський Дмитро за свою кар’єру каратиста вже встиг 10 разів прийняти участь у Чемпіонаті України з шотокан карате до за версією SKIF

Андрієнко Володимир з Коростеня зайняв друге місце. Карате він дуже любить. Йому все сподобалося

Кардач Іван каже, що непросто було йому, оскільки виступав вперше, але виборов 3-тє місце

Результати змагань:

Перше загальнокомандне місце – команда “Саторі” (Коростень, представництво SKIF), друге місце – житомирська команда “Кемпо”, третє – обласна федерація карате Jka (Коростень).

Кращі спортсмени:

В клубі “Саторі”

1. Угнивий Іван;
2. Пашинський Анатолій;
3. Малиновський Володимир.

В клубі “Кемпо”

1. Ренькас Віталій;
2. Торянік Євген;
3. Шелест Володимир;
4. Мельничук Данило;
5. Ясен Віта.

Команда обласної федерації Jka

1. Зеленова Домініка;
2. Марінкін Денис;
3. Смеюн Іван.

Фоторепортаж:

Турнір пройшов за інформаційної підтримки ЖОГО “МІР” (Молодь-ініціатор реформ)

Записати свою дитину на карате до? Правильне рішення. Телефонуйте: (067) 597-33-73

Прес-служба ЖОГО “МІР”