Житомирська ОДТРК розпочала акцію “Збережімо дротове радіомовлення!”

1 березня відбулось засідання обласної комісії по координації розвитку телерадіопростору області та розгляду питань діяльності організацій телебачення і радіомовлення.

Заступник голови обласної державної адміністрації Віктор БАЛЮРКО зазначив, що сьогодні влада Житомирщини працює над вирішенням проблем розбудови телерадіопростору області. Це стосується ситуації з охопленням території області програмами обласного телебачення. На сьогодні лише 83% населення області, яке проживає на 76% території, мають можливість дивитися програми обласного телебачення. Їх не бачать жителі Ємільчинського, Олевського, Народицького, Новоград-Волинського районів, частково – Любарського та Малинського. З обласного бюджету вже виділені кошти, спрямовані на будівництво телевізійних передавальних станцій у смт Чуднові та м. Малині.

За словами учасників заходу, в області вдалося дещо призупинити процес скорочення радіоточок. У 2010 році їх відсів склав 11 тис. одиниць, що вдвічі менше, ніж у попередньому році.

Оскільки проводове мовлення зокрема на селі є якщо не єдиним, то одним із головних джерел інформації, на переконання заступника директора Житомирської дирекції ВАТ «Укртелеком» Олександра ПЛЕШИВЕНКА, необхідно зберегти і підтримувати в належному стані існуючу мережу, паралельно розвиваючи ефірне радіомовлення.

Під час засідання члени комісії розглянули питання розвитку цифрового телебачення в області, дотримання телерадіокомпаніями області норм Закону України «Про захист суспільної моралі».

За результатами засідання було прийнято рішення забезпечити виконання Програми розбудови ефірної цифрової радіотелевізійної мережі Житомирської області на 2011-2014 роки, посилити контроль за дотриманням Закону України «Про захист суспільної моралі» в телерадіопросторі області.

У той же час житомирська ОДТРК розпочала акцію “Збережімо дротове радіомовлення!”

Звітно-виборні збори первинної журналістської організації Житомирської ОДТРК ухвалили рішення про початок громадської акції «Збережімо дротове радіомовлення!». Її мета – загострити увагу до наростаючої проблемності дротового радіо не лише на Житомирщині, а й у багатьох інших регіонах. Про це Репортерові повідомляє прес-служба Житомирської ОДТРК.

Зокрема, в області за даними Житомирської філії ПАТ «Укртелеком» кількість основних радіоточок у населення за останні роки зменшилася до 52 тисяч, в тому числі на селі – до 10,7 тис. точок. На думку ініціаторки акції – заслуженої журналістки України Валентини Забродської, розвиток інформаційного простору нашої держави повинен супроводжуватися більш суттєвими організаційними, технічними і фінансовими заходами на підтримку та розбудову діючої дротової радіомережі, котра продовжує користуватися значною популярністю попри активний розвиток ФМ-радіо.