Житомирські підприємці з Хлібної хочуть працювати в людських умовах

Сьогодні зранку Репортер Житомира повідомляв про те, що підприємці з вулиці Хлібної вийшли до міськради із вимогою залишити за ними їх торгові місця.

До мітингуючих вийшов мер міста Володимир Дебой із повідомленням про відстрочку заборони вуличної торгівлі на дві неділі – до 17-го березня. Приватні підприємці не згодні із рішенням влади та бажають залишитися працювати на Житньому ринку.

Ну ось подивіться, що нам запропонували! Торгівельний комплекс по Домбровського, торгівельний комплекс по вулиці Перемоги, ринок “Київський” авторинок на Рибалка та ринок “Тетерів” по Домбровського! Як ви думаєте старі люди будуть їхати невідомо куди майже на окраїну міста? Ми тут сплачуємо податки, оплачуємо парковку і працюємо по 10 років. Все, що ми просимо, це облагородити наші робочі місця. А вони натомість просто виганяють нас і залишають без можливості заробляти гроші, щоб годувати наші сім”ї, – розповідає приватний підприємець.

Торгівці вимагають людського відношення до себе та до своїх покупців.

Це ж Житній ринок! Фактично, сількогосподарський базар. Знайшли на базарі місце для всього: для пластмаси, для гайок – болтів, для фарби – лаків, а ось для нас – торгівців зерном вже місця немає. Все, що ми хочемо – це щоб для нас виділили один торгівельний ряд на Житньому ринку. Нас, не так і багато, всього 15-20 чоловік. Ну невже не можна нас поставити в людських умовах та дати можливість заробляти гроші? Ми ж не крадемо, не байдикуємо, а працюємо,- плаче жіночка.

Торговці запевняють, що припиняти боротьбу за свій заробіток не будуть. Обіцяють вийти під стіни міськради ще не раз.

А нам нема куди діватись. Їхати на ті місця, де ми будемо просто простоювати весь день ми не хочемо. Наші діти хочуть їсти, – кажуть підприємці.

Людмила Харчук