Будьте обережними! У Житомирі продають небезпечний для життя товар

На Житомирщини правохоронці перекрили канал постачання фальсифікованої горілчаної продукції.

З півдня держави на територію області намагалися ввезти відразу 2,5 тисячі літрів небезпечного алкоголю.

За словами Юрія Крошко, начальника УДСБЕЗ УМВС в одному з торгівельних закладів Житомира міліціонери провели закупівлю алкогольної продукції, яка реалізовувалась на розлив. Рідину направили до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру для визначення її хімічного вмісту.

Відповідно до висновків досліджень та заключень судово-медичних експертиз алкогольна продукція не відповідає жодним вимогам якості, виготовлена не промиловим способом з грубими порушеннями технологічних вимог. Отже, є небезпечна для життя і здоров’я її споживачів.

У ході подальших дій працівники міліції встановили осіб, причетних до розповсюдження фальсифікату, та місце зберігання оптових партій товару. Так, з’ясувалось, що алкоголь надходить автотранспортом з Одеси до Житомира, а потім розповсюджується по закладам громадського харчування та магазинах міста.

Правохоронці затримали два транспортних засоби з великими партіями фальсифікату. В автобусі, зупиненому міліціонерами, перевозилось близько сотні ящиків з пластиковими ємностями по 1,5 літра кожна – загалом близько 1700 пляшок. Ще близько двох десятків таких же пакунків було вилучено того дня з автомобіля ВАЗ-2106.

Водії обох транспортних засобів стверджують, що займались лише перевезенням товару, якого саме, не знали

Відібрані зразки алкогольної продукції направлені на дослідження, за його результатами й прийматиметься рішення щодо порушення кримінальної справи

Відповідно до чинного законодавства України (ст. 204 Кримінального кодексу України) за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів визначено покарання у вигляді як значних штрафних санкцій, так і позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для їх виготовлення.

Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області