Чемпіонат України з Шотокан Карате-до за версією SKIF у Житомирі: фоторепортаж

Карате – контактний, динамічний, видовищний вид єдиноборств. Пам’ятаєте, колись в часи розвалу СРСР було актуальним таке питання: “Хто кому “наваляє”: боксер каратисту, чи каратист боксеру?”.

Питання актуальне і понині. Кожен вид єдиноборств має незаперечні переваги у своєму напрямку. Боксери – сильні ударом. Оговтатися від удару боксера зможе хіба що інший боксер. Але зреагувати на удари каратиста, очевидно зможе лише каратист – настільки швидко б’ють і уникають ударів представники цього виду бойових мистецтв.

Сьогодні у Житомирі пройшов Чемпіонат України з Шотокан Карате до за версією SKIF. В Житомир з’їхалися кращі каратисти України віком від шести до 18-ти років. Тут билися по-справжньому. Нагорода ж не лише за звання чемпіона, що само собою достатньо. Справа у тому, що переможці отримують право представляти Україну на всесвітньому чемпіонаті з карате, який пройде цим листопадом у Австралії.

Можете собі уявити, як билися у Житомирі сьогодні каратисти з усієї України! Малі діти демонстрували здатність долати страх, невпевненість і навіть фізичний біль. Карате – це не лише махання руками і ногами, а у першу чергу – самодостатня філософія, яка дає владу над енергією руху.Загальна кількість учасників 250 чоловік, більш ніж 10 областей України.

Хотілось би відзначити житомирські клуби “Джитте” і “Кемпо”, коростенський клуб “Саторі” та житомирський осередок карате «JKA». Відмінну техніку і високі результати показали спортсмени клубу «Джитте» Корягін Єгор, Єлізаров Віталій, Мінаєв Олександр; карате «JKA» Зеленова Домініка, Грищенко Христина, Маринкін Денис; клуб «Саторі» Семеній Вероніка, Воробьов Вячеслав, Пашинський Анатолій; клуб “Кемпо” Торяннік Євгеній, Ясен Віта, Рєнькас Віталій.

Чемпіонат України не відбувся б на такому високому рівні без: управлінь у справах сім’ї, молоді та спорту Житомира та області, обласного осередку Шотокан Карате до та його президента Олега Мерлушкіна, Петра Рудя і ТМ “Рудь”, Борислава Розенблата і ТМ “Фаворит”, Сергія Фореста і ЖОГО “МІР”, ну і звісно ж міського інформаційного сайту Репортер Житомира, який популяризує не лише спорт, а й все позитивне, що є у нашому житті.

Вітаємо переможців. В командних змаганнях перше місце зайняли житомиряни, друге – спортсмени з Києва, третє місце – Харків.

Фоторепортаж Репортер Житомира:

Карате – динамічний контактний вид бойових мистецтв

Бійці змагаються не з суперником, а передусім з собою

Жорсткі удари валили з ніг

В Житомир приїхали каратисти з 14-ти регіонів України

Був продемонстрований рівень!

Відкриття змагань: судді

Рівняння на прапор

Михайло Баранов, віце-президент Всеукраїнської федерації Шотокан Карате до за версією SKIF

Показові виступи

Торянік Євгеній, Клуб “Кемпо” (Житомир)

Ренькас Віталій, Клуб “Кемпо” (Житомир)

Шелест Володимир, Клуб “Кемпо” (Житомир)

Мельничук Даниїл, Клуб “Кемпо” (Житомир)

Президент обласного осередку Шотокан Карате-до, президент житомирського карате-клубу “Кемпо” Олег Мерлушкін з вихованцями