ДП “Житловик” не знає, хто спричинив розруху на Черняховського, 10

ДП “Житловик”, який є балансоутримувачем будинків по Черняховського, 6,8, 10 та прилеглих до них територій, не знає, хто загородив парканом пожежний вихід та 2 роки ніяк не може звести торгівельний майданчик.

Виявляється, з балансоутримувачем ніхто не узгоджував ці роботи. Приїхали, перегородили, поставили “коробку” і благополучно махнули на це все рукою. Невеличкий клаптик землі між проїжджою частиною та двором на Черняховського, 10 з часом став смітником і ганьбою міста Житомира.

Як ми і обіцяли, вчора Репортер Житомира звернувся за роз’ясненням до арбітражного керуючого ДП “Житловик” Олега Ступака.

Що каже Ступак? Що власників, а відповідно і винуватців цього безладу треба шукати у міській архітектурі – це там видавали дозвіл на спорудження цього магазину.

– У нас не питали дозволу і не узгоджували. Питаєте, як таке можливо? А як запитаю: а що у нас у місті мало аналогічних прикладів, коли будують об’єкти, перегорожують вулиці всупереч здоровому глуздові? Ви ж розумієте, що вони перекрили пожежний проїзд!, – каже Репортерові Ступак.

Ну, зрозуміло, як завжди у нас – ніхто не винний. Результат – красномовний!

Прийшли, без узгодження з балансоутримувачем загородили і закинули. Але що робити зі смітником, який утворився там? Чекати поки прибере власник майбутнього магазину? Так можна чекати ще 10 років… Чи все-таки разом з мешканцями прилеглих будинків прибрати це сміття?

Стане тепло – смердітиме аж до “Еко-маркета”!

Олег Ступак погоджується, що прибирання територій – обов’язок балансоутримувача, але каже що є певні нюанси: мешканці трьох будинків (Черняховського 6, 8, 10) станом на 1 березня заборгували близько 15 тисяч квартплати. На ці три будинки – одна прибиральниця. Що вона може зробити?

Через борги за квартплату мешканців цих будинків ДП “Житловик” не має змоги організувати машину, щоб вивезти оте сміття. Але де написано, що якщо люди заборговують за квартплату, то можна вже й не прибирати? Якщо так – то може дійти до повної анархії – закопаємось у смітті і ніхто ні за що не відповідатиме. І не треба забувати, що не всі мешканці боржники. Більша частина справно платить і змушена терпіти сморід та безгосподарність через обставини, що склались.

Олег Ступак каже, що cьогодні звернувся в управління архітектури до Тетяни Шкуропат за роз’ясненням щодо того, хто загородив територію і чому не завершуються будівельні роботи. Каже, що ситуація має найближчим часом вирішитися.

А щодо смітника…

Репортер Житомира у розмові з арбітражним керуючим зауважив, що треба ж прибрати там, незалежно від того, платять люди, чи ні, бо це ж ганьба для усього міста. На це Олег Ступак відказав, що якщо власник загородженої ділянки не знайдеться, дасть вказівку прибрати територію силами ДП “Житловик”.

Побачимо. До речі, може архітектура вкурсі?

Сергій Фещенко